Erdem Gül CHP Adalar adayı mı oldu?

Erdem Gül CHP Adalar adayı mı oldu? 31 Mart 2019'da gerçekleştirilecek olan yerel seçimler öncesi CHP'de aday belirleme çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Uzun süredir merak konusu olan ve internette araştırılan konulardan biri olan CHP Adalar adayının Erdem Gül olacağı konuşuluyor. Vatandaşlar da internette bu konuya yanıt arıyor. Peki Erdem Gül CHP Adalar adayı mı oldu? İşte 31 Mart 2019 CHP belediye başkan adayları ve diğer tüm detaylar...

Erdem Gül CHP Adalar adayı mı oldu? Vatandaşlar tarafından internette en çok araştırılan ve incelenen konulardan biri de CHP'nin 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde belediye başkan adaylarının kimler olacağı. Yaşanan son dakika gelişmesiyle CHP'nin Adalar belediye başkanı olarak Erdem Gül'ü belirlediği öğrenildi. Vatandaşlar da bu gelişmeyi araştırıyor ve doğruluğunu kontrol ediyor. Peki Erdem Gül CHP Adalar adayı mı oldu? Detaylar haberimizde...

Erdem Gül CHP Adalar adayı mı oldu?

CHP ADALAR ADAYI ERDEM GÜL MÜ OLDU?

31 Mart yerel seçimleri için CHP'de aday belirleme çalışmaları son hızıyla devam ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı için Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bugün açıklanması beklenirken, İstanbul'un ilçeleri için de adaylar netleşiyor.

Adalar Belediyesi'nde halen belediye başkanlığını CHP’li Atilla Aytaç yaparken, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü'nün de ismi Adalar için geçiyor.

CHP yönetiminin Adalar Belediye Başkanlığı'na aday olarak belirlediği Erdem Gül'ü belirlediği, Gül'ün henüz kesin yanıtını vermediği öğrenildi.

Erdem Gül, firari Can Dündar ile birlikte MİT TIR'ları davasında yargılanmıştı.

ERDEM GÜL KİMDİR?

Erdem Gül (d. 1967, Giresun), gazeteci.

Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu'ndan mezun olmuştur. Gazetecilik hayatı boyunca uzun süre başbakanlık ve parlamento muhabirliği yapmıştır. 2010 yılından bu yana Cumhuriyet Gazetesi'nin Ankara temsilciliğini yapmaktadır.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yapılan 'Suriye'ye gönderilen MİT tırları' haberi nedeniyle 26 Kasım 2015 tarihinde gazetenin genel yayın yönetmeni Can Dündar ile birlikte tutuklanmıştır. 92 gün sonra Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararıyla birlikte serbest bırakılmıştır. Yargılaması tutuksuz olarak devam etmektedir. 6 Mayıs günü İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi' nde yapılan duruşmada, Cumhuriyet gazetesi genel yayın yönetmeni Can Dündar ve aynı gazete Ankara sorumlusu Erdem Gül'ün yargılandığı davada mahkeme Can Dündar'a "Devletin gizli kalması gereken bilgilerini açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Erdem Gül de aynı suçtan suçlu bulundu ve 5 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ödüller
Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri Jüri Özel Ödülü (2016)
Sosyal Demokrasi Vakfı İnsan Hakları Demokrasi Barış ve Dayanışma Ödülü (2015)
İsveç Basın Kulübü Fikir Özgürlüğü Ödülü (2016)
Avrupa Basın ve Medya Özgürlüğü Merkezi (ECPMF) Basın Özgürlüğü ve Medyanın Geleceği Ödülü (2016)
Dünya Yazarlar Birliği (PEN) Almanya Hermann Kesten Ödülü

Erdem Gül CHP Adalar adayı mı oldu? ile ilgili etiketler CHP Adalar
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.