Fenerbahçe Beko yardımcı antrenörü Erdem Can, Utah Jazz'a transfer oldu

Son 9 sezondur Fenerbahçe Beko teknik ekibinde yardımcı antrenör olarak görev yapan Erdem Can, NBA'in güçlü ekiplerinden Utah Jazz koçu Quin Snyder'ın ekibine katıldı. Sarı-Lacivertliler başantrenör Igor Kokoskov'u da Dallas Mavericks'e kaptırmıştı.

Sloven koç Igor Kokoskov'u Dallas Mavericks'e kaptıran Fenerbahçe Beko'da yardımcı antrenör Erdem Can da NBA'e gitti! Utah Jazz teknik ekibine katılan Can, NBA'de görev yapacak ilk Türk yardımcı antrenör olmanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyor.

Instagram hesabından dün bir veda mesajı paylaşan Erdem Can, "2012 Ağustos ayında girdim içeri. Fenerbahçe ailesinin parçası olduğum ilk andan beri tüm gücümle elimden gelen her şeyi ortaya koydum. En güzel günlerde de en zorlarında da ailemin bir parçasıydım. Beni bilen bilir hiç geri adım atmadım, hiç geri çekilmedim, hiç korkmadım ya da saklanmadım. Şimdi yeni bir sayfa açma zamanı. Hep daha iyisi için mücadele etme, ülkemi, ailemi, ismimi Fenerbahçemi gururla temsil etme zamanı!" ifadelerini kullandı.

ANKARA SİYASAL MEZUNU

Erdem Can, basketbol kariyerine başkent Ankara'da başladı. Sümerbank ve Mülkiyespor'da forma giyen Can, basketbolculuk kariyerini noktalamasının ardından Türk Telekom ve Olin Edirne'de yardımcı antrenörlük görevlerinde bulundu. Japonya'da düzenlenen 2006 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda Yeni Zelanda Milli Takımı'nın teknik ekibinde de yer alan Erdem Can, Olin Edirne'de başantrenörlük görevi de üstlendi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun olan Erdem Can, 2012'den itibaren Fenerbahçe'de görev yapmaya başladı. Sarı-lacivertli takımda uzun yıllar boyunca efsane Sırp başantrenör Zeljko Obradovic'in yardımcılığını üstlenen Can, bu süreçte bir THY Euroleague, 4 lig ve 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Geride kalan sezon ise Obradovic'in yerine göreve getirilen Sırp çalıştırıcı Igor Kokoskov'un teknik ekibinde yer alan Erdem Can, Utah Jazz'dan gelen teklif üzerine NBA'in yolunu tuttu.

REFERANSI OBRADOVİC

Obradovic, sarı-lacivertli ekibin başında olduğu dönemde verdiği bir röportajda, "Erdem, basketbola benim bakış açımla yaklaşıyor. İkimiz de bu oyunu çok seviyoruz. Şu anda benim yerime takımın başantrenörü olabilecek durumda. Bir gün çok iyi bir başantrenör olacağına eminim" yorumunda bulunmuştu.

Utah Jazz'dan teklif aldıktan sonra Obradovic ile görüştüğünü belirten Erdem Can ise "Birçok insan 'Obradovic benim akıl hocamdır.' der ama benim Obradovic ile ilişkim biraz daha yakın. Gerçekten benim için bir mentor. Birçok şeyi onunla mutlaka konuşurum" dedi.

Fenerbahçe Beko yardımcı antrenörü Erdem Can, Utah Jazz'a transfer oldu ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beko Utah Jazz NBA Erdem Can
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.