Ercüment Ovalı koronavirüs aşısının bulunduğunu açıkladı

Koronavirüse karşı yaptığı çalışmalarla bilinen Prof.Dr. Ercüment Ovalı, virüse karşı geliştirilen aşının etkisini gösteren bir görüntüyü Twitter hesabından paylaştı. Ovalı, paylaşımına "Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Covid-19'a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında." dedi. Ovalı, katıldığı bir TV programında ise aşıya ilişkin flaş açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Daha önce koronavirüs aşısı ve ilacına karşı müjdeyi 23 Nisan'da açıklayacağını duyuran Prof.Dr. Ercüment Ovalı, Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

"Son 1 aydır gece gündüz çalışarak 6 proje 4 ürün ve 3 makale çıkaran kahramanlarıma teşekkür ediyorum. Canım ülkem artık Covid-19'a karşı aşı geliştirebilen az sayıdaki ülkeler arasında." diyen ovalı, virüs aşısının etkisini gösteren bir görüntüyü de paylaştı.

Ovalı, paylaşımının devamında "1 aylık süreçte yaptığımız projelerin detaylarını bugün saat 17:30’da Habertürk Tv’de anlatacağım. Ve basın duyurumu da, buradan ayrıca yayınlayacağım." dedi

İLK KEZ AÇIKLADI

Habertürk'te Yayın Koordinatörü Kürşad Oğuz'a özel açıklamalarda bulunan Ovalı'nın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

Prof. Dr. Ovalı, "Bu süreç çıktığında böyle bir pandeminin her zaman ülkenin başına geleceğini düşünen insanlar olarak her zaman hazırız. 2008'de Genelkurmay'a bir rapor sunmuştuk ve böyle bir pandemi karşısında ne yapacağımızı hazırlamıştık. 15 Mart'ta pandemi ile ilgili bir bilgilendirme yaptık. Bakanlığa acil bilgilendirme yaptık. Bir biyolojik etken toplum sağlığına etkilemeye başlarsa elinizde kullandığınız silah hep geçerli olacak. Birincisi bağışık insanların plazmasının kullanılması. İkincisi aşının geliştirilmesi. Böylece hastalığın kötü sonuçları engellenebilir" dedi.

"SAĞLIK BAKANINDAN ASLA KUŞKUM YOK"
Ovalı, "Yarın koronavirüsün başka bir versiyonu gelecektir" diye konuştu. 17 Mart'ta raporları Sağlık Bakanlığı ile paylaştığını kaydeden Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Sağlık Bakanından asla kuşkum yok" dedi.

Sosyal medya paylaşımıyla ilgili gelen eleştirilere cevap veren Prof. Dr. Ovalı, "Hatam olduğunu düşünmüyorum" dedi.

Ovalı, "Doğan güneşi dört hafta sonra gördüm. Ben ve arkadaşlarım günde 4-5 saat uykuyla çalışıyoruz. İki litre virüsün olduğu yerde herkes çalışamaz. O yüzden onları kahramanlarım diye çağırıyorum. Aşı kararını 17 Mart'ta verdik. O tarihten sonra onlara 'Kahramanlarım' dedim. En genci 22 en yaşlısı 38 yaşında. Hepsi çok iyi. Tweetleri atarken bir hayalimiz vardı. Aşı üretimini adeta ders verir gibi an an izleyerek bir eğitim dizisi yapmaktı. Bir eğitim dizisi yapmaktı. Böylece dünyada ilk kez twitter eğitim fonksiyonu görecekti" dedi.

DORNAZ ALFA
Dornaz alfa ile ilgili konuşan Ovalı, "Kistik fibrozisli hastaların hiçbiri Covid-19'dan ölmemiş. Makale 17 Nisan'da yayınlanmış, insanlarla yazıştık. Amerika'daki bir kadının değiştirdiği ilaç üzerine iyileşmesini İncil'deki duayla iyileştiğini sanması ilham oldu. İlaç birden karşımıza çıktı. Acilen test edilmeli. iyi sonuçlar olabilir. Olursa da insanlara ulaştırılmalı. Sonuçlar tesadüfi olabilir ama bu çalışma yarın sabah başlamalı" dedi.

"BATAKLIKTA ÇALIŞIYORUZ"
Ovalı, "TV bilim adamları bana 'Yüzünde çamur var' diyemez. Biz bataklıkta çalışıyoruz. Günde iki öğün ya yiyorum ya yemiyorum arkadaşlarım da öyle. Ama şunu fark etsinler; biz onların konumunda değiliz. Biz klinikteki bataklıkta çalışıyoruz" dedi.

NASIL BİR PLAZMA ÜRETTİLER?
Laboratuvar ortamında koronavirüse karşı plazma ürettiklerini söyleyen Prof. Dr. Ovalı, "İzin gelirse mukayese edeceğiz. Bildiğim kadarıyla bu mantıkla geliştirilmiş en iyi plazma. Literatürü taradık. İzni gerçekten istiyorum. Bizi görsünler, tanısınlar. Dünyanın en iyi plazmasını ürettik" dedi.

Prof. Dr. Ercüment Ovalı, "Türkiye'nin virüs spesifik T lenfositi hazır. Patenti de alındı. Bağışık bir insanın T lenfositi alınıyor. Bu virüsle savaşmayı bilen lenfositler normal hacmin binlerce katı çoğaltılabiliyor. Kanser gibi bağışıklığı baskılanan hastalarda bu tedavi Covid-19'a karşı hayat kurtarıcı olabilir. Kullanıma hazır. Bu bir ayda piyasaya sürdüğümüz üçüncü ürün" diye konuştu.

"40 YIL SONRA İLK"
Prof. Dr. Ovalı, "40 yıl sonra ilk defa bir aşıyı ürettik ve test aşamasına getirdik" açıklamasında bulundu.

AĞUSTOS AYINDA İNSANLARA DOKUNUR!
Ovalı, "25 Nisan'da hayvan çalışmalarına başlıyoruz. Sonra insan çalışmalarına başlayacağız. İki tür aşı üretildi. Her şey yolunda giderse Ağustos'ta insanlara dokunacak" dedi.

ÖZEL BİR AÇIKLAMA DA YAYINLADI

Ovalı'nın yaptığı kamuoyu açıklaması ise şu şekilde;

Ercüment Ovalı koronavirüs aşısının bulunduğunu açıkladı
Ercüment Ovalı koronavirüs aşısının bulunduğunu açıkladı - Resim : 2
Ercüment Ovalı koronavirüs aşısının bulunduğunu açıkladı - Resim : 3

Ayrıntılar geliyor...

Ercüment Ovalı koronavirüs aşısının bulunduğunu açıkladı ile ilgili etiketler Türkiye Twitter Habertürk İlaç Koronavirüs Korona ercüment ovalı aşı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.