Erciyes Anadolu Holding'den dolar spekülasyonuna karşı hamle

Son 72 saatte manipüle edilen dolar kuruna Erciyes Anadolu Holding, döviz bozdurarak yanıt verdi. Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, iş dünyasına destek çağrısında bulundu.

Türk Lirası'nda gelişmekte olan benzer para birimlerinden negatif ayrışma daha da belirgin hal almaya başladı. Son iki ayda 6,85 civarında yatay seyreden kur, 7 liranın üzerine çıkmasının ardından yükselişini kademeli olarak sürdürdü.

Ekonomistlerin aktardığına göre; üç gündür Londra swap piyasasında gecelik TL faizlerinde yaşanan volatil hareketler çerçevesinde kurda da oynaklık düzeyi oldukça arttı.

Manipülasyonun ardından sosyal medyada hedef haline gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'a binlerce destek mesajı geldi. 

DOLAR SPEKÜLASYONUNA KARŞI HAMLE

Sabah saatlerinde Twitter hesabından açıklama yapan Erciyes Anadolu Holding CEO'su Alpaslan Baki Ertekin, Bakan Albayrak'a destek verdiğini belirterek, Türkiye ekonomisine yapılan saldırı karşısında döviz bozduracağını açıkladı. İş dünyasına da destek çağrısında bulunan Ertekin'in paylaşımı şu şekilde;

''Ekonomik göstergeler ne zaman bir başarıya işaret etse, bir yerlerden hemen Türk ekonomisine saldırı talimatı veriliyor. İş Dünyamızdan twitle değil döviz bozarak bakanımızın yanında olmalarını bekliyoruz. Hemen 6 Milyon $ ve 4 Milyon € bozduruyoruz. #BeratAlbayrakınYanındayım''

Erciyes Anadolu Holding'den dolar spekülasyonuna karşı hamle

 

Erciyes Anadolu Holding'den dolar spekülasyonuna karşı hamle ile ilgili etiketler Erciyes Anadolu Holding Dolar Euro döviz alpaslan baki ertekin manipülasyon
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.