Erbil'deki füze saldırısını İran üstlendi: 'İsrail hedeflerini vurduk' dediler

Irak'ın Erbil kentinde düzenlenen füze saldırısını İran üstlendi İran Devrim Muhafızları saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiklerini duyurarak İsrail hedeflerini vurduklarını savundu. Erbil Valisi Ümit Hoşnav ise füze saldırılarının hedefinin "İsrail üsleri" olduğu iddialarının "temelsiz" olduğunu söyledi.

Dünya Rusya-Ukrayna savaşını ve etkilerini korkuyla takip ederken Irak'tan gelen bir haber ise gözleri Orta Doğu'ya çevirdi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'e dün akşam saatlerinde güze saldırısı düzenlendi. Saldırıyı ise İran üstlendi.

İran devlet medyasından yayınlanan açıklamaya göre Devrim Muhafızları, Erbil'de İsrail'e ait hedeflerin vurulduğunu savundu; açıklamada 'İsrail'in kendilerini hedef alması halinde sert, kararlı ve yıkıcı yanıt verileceği' uyarısı yapıldı.

ERBİL REDDETTİ

Erbil Valisi Ümit Hoşnav ise kente düzenlenen füze saldırılarının hedefinin "İsrail üsleri" olduğu iddialarının "temelsiz" olduğunu söyledi. Erbil merkezli Rudaw kanalının haberine göre, Vali Hoşnav, "Erbil'de İsrail üsleri olduğu" iddiasını reddetti.

IKBY Terörle Mücadele Birimi, Erbil'in Irak dışından 12 balistik füzeyle saldırıya uğradığını duyurmuştu. Lübnan'da Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen "Al Mayadeen" televizyonunda yayınlanan haberde ise Erbil'deki saldırının hedefinin "orada bulunan İsrail'e ait istihbarat ve güvenlik birimi olduğu" ileri sürülmüştü.

"KOMPLO GİRİŞİMİDİR"

Irak'ta İran'a yakın Şii milislerin sıkça kullandığı sosyal medya hesapları ve İran medyası, 13 Nisan 2021'de de Irak'ın kuzeyindeki İsrail üssünün hedef alındığını iddia etmişti. IKBY Hükümet Sözcüsü Cotyar Adil ise "IKBY sınırları içinde İsrail istihbarat servisi Mossad'a ait üssün hedef alındığı" iddialarının asılsız olduğunu belirtmişti. İddiaları yalanlayan Adil, "Daha önce de bizlere yönelik İsrail'in IKBY'de üssü bulunduğuna dair ithamlarda bulunulmuştur. Bize göre bu haberler ve ithamlar asılsızdır, amacı da bölgemize yönelik komplo girişimidir" ifadelerini kullanmıştı.

Erbil'deki füze saldırısını İran üstlendi: 'İsrail hedeflerini vurduk' dediler ile ilgili etiketler Erbil Füze Saldırı İran isrial iran devrim muhafızları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.