Erbil'de 1 Türk konsolosluk çalışanı şehit oldu!

Erbil'de Türk konsolosluk çalışanlarının bulunduğu bir restorana silahlı saldırı düzenlendi. AA'nın verdiği bilgilere göre, saldırıda Türkiye'nin Başkonsolosluğunda çalışan 1 kişi şehit oldu, iki kişi ise yaralandı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de bir restoranda silahlı saldırı düzenlendi.

Erbil'in en işlek noktasında bulunan Huqqabaz adlı restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan bir kişi şehit oldu.

1 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Diplomatların cam kenarına yakın masaya oturdukları, içeri giren 2 kişinin susturucu silahla saldırdığı bildirildi. 1 kişinin durumunun ağır, 1 kişinin durumunun belirsiz olduğu, 1 Türk diplomatın ise şehit olduğu açıklandı.

Erbil'de 1 Türk konsolosluk çalışanı şehit oldu!

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Erbil Emniyet Müdürü Abdulhalik Talat, olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını, daha sonra detaylı açıklamanın yapılacağını söyledi.

Erbil'de 1 Türk konsolosluk çalışanı şehit oldu! - Resim : 2

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bugün öğleden sonra Erbil Başkonsolosluğumuzun bir görevlisi Başkonsolosluğumuz binası dışında bulunduğu bir sırada uğradığı menfur silahlı saldırı neticesinde şehit olmuştur. Saldırının faillerinin süratle bulunması için Irak makamları ve yerel yetkililer nezdinde girişimlerimiz sürmektedir. Şehidimize Allah’tan rahmet, acılı ailesine ve tüm Türk Milletine sabır diliyoruz"

TÜRK DİPLOMATLARA EN SON SALDIRI 1994'TE OLDU

Son olarak 1994'te ASALA tarafından gerçekleştirilen saldırıda Atina Büyükelçiliği Müsteşarı Ömer Haluk Sipahioğlu şehit edilmişti. 

Erbil'de 1 Türk konsolosluk çalışanı şehit oldu! ile ilgili etiketler Irak Türk Anadolu Ajansı Reuters
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.