Erbil Başkonsolosunun sağlık durumu nasıl?

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan bir kişi şehit oldu.

AA muhabirinin elde ettiği bilgilere göre, Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli diplomatlar, yemek yemek için gittikleri restoranda silahlı saldırıya uğradı.

Restoran sahibinin paylaştığı bilgilere göre, konsolosluk çalışanları içeri girdikten sonra sivil giyimli ve üzerinde iki silah taşıyan saldırgan, doğrudan konsolosluk çalışanlarını hedef alarak ateş açtı.

Saldırı sonucu Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda çalışan bir kişi olay yerinde şehit oldu.

Hain saldırı hakkında sıcağı sıcağına değerlendirmelere bulunan SuperHaber yazarı Metehan Demir önemli bilgiler paylaştı.

İşte Demir'in açıklamaları;

"Bu saldırı son dönemde arda arda büyük darbeler alan PKK terör örgütünün misilleme amacıyla gerçekleştirdiği korkak ve kalleşçe yapılan bir terör girişimidir.

Kırsalda ya da benzer noktalarda eylem olanakları neredeyse sıfır noktasına indirilen terör örgütü Erbil'de gerçekleştirdiği bu saldırıda, gelen bilgilere göre, günlerce Irak'ta etkili olduğu noktalarda Türk diplomatlarının ve görevlilerinin nerelere gittiğini takip etti. Saldırıyı profesyonel katiller gerçekleştirdi ve susturucu kullandı.

Şüphesiz tabii ki bu durum Barzani yönetiminin de daha dikkatli olmasını gerektirecek çünkü PKK ağırlıklı olarak bu bölgede bu şekilde nasıl faaliyet gösteriyor bunun üzerine derhal gidilmesi gerekiyor.

SuperHaber'e gelen bilgiler yönetici konumunda olan diplomatlardan birinin şehit olduğu yönünde maalesef çok değerli bir diplomatımızı kaybettik.

Ancak şu durumda en tepedeki başkonsolosumuzun durumunun iyi olduğunu söyleyebiliriz.

An itibarıyla Dışişleri Bakanlığından acil koduyla tüm temsilciliklere, sivil ve askeri görevlilerimizin bulunduğu tüm noktalara PKK'nın eylem yapabilecek alt yapıya sahip olduğu yurt dışındaki tüm noktalara dikkatli olunması yönünde uyarıda bulunuldu.

Çünkü PKK terör örgütü Erbil ve civarında olduğu kadar maalesef Avrupa ülkelerinde de temsilcilikler açabilecek terör merkezli toplantılar düzenleyebilecek kadar yüz ve zemin bulabiliyor, bu nedenle Türk temsilcilikleri sivil ve askeri olsun bugün itibarıyla üst düzeyde uyarılmış vaziyette.

Bu hain saldırının hesabını Türkiye en ağır şekilde soracaktır."

Erbil Başkonsolosunun sağlık durumu nasıl? ile ilgili etiketler Türkiye PKK Irak Metehan Demir
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.