Erbaş'tan İslam dünyasına çağrı: Mescid-i Aksa'daki 'sessiz ibadet' kararına karşı çıkın

İsrail'de Yahudilerin Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmedilmesine Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da tepki gösterdi. Kararı şiddetle kınayan Erbaş, "Uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, yanlış ve tehlikeli olan bu karara karşı çıkmaya davet ediyorum. " dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, İsrail mahkemesinin, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerine onay vermesine ilişkin karara karşı çıkmaya davet etti.

Twitter'dan açıklama yapan Prof. Dr. Erbaş, İsrail mahkemesinin kararını şiddetle kınadı. Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için kutsiyetini ve yasal statüsünü tehdit eden bu kararın "işgal devleti" İsrail'i cesaretlendireceğini ifade eden Diyanet İşleri Başkanı, söz konusu kararın İsrail'in Filistinli Müslümanlara yönelik sürdürdüğü işgal ve zulümlerini artırarak devam etmesine sebep olacağını belirtti.

Erbaş, "Uluslararası toplumu ve İslam dünyasını, yanlış ve tehlikeli olan bu karara karşı çıkmaya davet ediyorum. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa ve Harim-i İsmetimiz Kudüs Müslümanlarındır ve kıyamete kadar böyle kalacaktır." dedi.

 

İsrail'de bir mahkeme, Yahudilerin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da "sessizce" ibadet etmelerinin kanuna aykırı olmadığına hükmetmişti.

 

 

Erbaş'tan İslam dünyasına çağrı: Mescid-i Aksa'daki 'sessiz ibadet' kararına karşı çıkın ile ilgili etiketler Mescid-i Aksa Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş kınama yahudiler sessizce ibadet kararı
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.