Epilepsi pili nedir? Epilepsi krizlerini tamamen önler mi?

Her yaştan kişinin hayat kalitesini düşüren halk arasında sara olarak da bilinen epilepsi hastalığının cerrahi bir tedavi yöntemi de var. İlaçlar işe yaramadığı takdirde nöbetlerin şiddetini azaltmayı ve önlemeyi hedefleyen yüksek başarı oranına sahip epilepsi pili. Epilepsi pili ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

EPİLEPSİ TEDAVİSİ NASIL YAPILIR?

Epilepsi hastalığının tedavisi, hastalığın nedenine göre değişmektedir. Epilepsi hastalarının büyük bir kısmında beyinde herhangi bir lekelenme, tümör, damar yumağı gibi bir sorun görünmez. Şayet beyin içerisinde bulunan bir kitle veya lekelenmeye bağlı bir epilepsi durumu varsa temel tedavi açık ameliyat ile epilepsiye neden olan bu bölgenin çıkarılmasıdır. Beyin görüntülemeleri normal olan epilepsi hastalarında ise öncelikli olan ilaç tedavisidir.

Epilepsi pili nedir? Epilepsi krizlerini tamamen önler mi?

DİRENÇLİ EPİLEPSİ NEDİR?

Epilepsi hastalarının %60-65’inde nöbetler ilaç tedavisi ile kontrol altına alınmaktadır. Ancak %35-40 oranında hastada tek veya çoklu ilaç kullanımına rağmen durdurulamayan veya kontrol altına alınamayan nöbetler devam eder. En az iki yıl boyunca yine en az iki farklı çeşit nöbet ilacını uygun ve etkin dozajda aynı anda kullanmaya rağmen nöbetleri devam eden hastalara dirençli epilepsi hastası denir.

EPİLEPSİ PİLİ AMELİYATI NEDİR?

Epilepsi pili ameliyatı (vagal sinir stimülasyonu) ilaca dirençli epilepsi hastalarında uygulanan bir yöntemdir. Epilepsi pili ameliyatında boyun bölgesinde bulunan bir sinire (vagal sinir) mikrocerrahi yöntem ile kablo yerleştirilir ve kablonun diğer ucu dışardan görünmeyecek şekilde göğüs bölgesine ulaştırılır. Pil ile kablonun göğüs bölgesinde bağlantısı sağlanır ve pil köprücük kemiğinin biraz alt kısmında oluşturulan cebe yerleştirilir. Ortalama 1 saat süren bir ameliyattır.

Epilepsi pili nedir? Epilepsi krizlerini tamamen önler mi? - Resim : 2

EPİLEPSİ PİLİ NÖBETLERİ NASIL ENGELLER?

Epilepsi pili ile boyun bölgesindeki sinire çok düşük akımlarda elektrik enerjisi verilir. Bu elektrik sinyalleri beyne ulaşır ve beyinde epilepsiye neden olan kontrolsüz hücreler arası elektrik boşalmalarının önüne geçilmeye çalışılır.

AKILLI EPİLEPSİ PİLİ NEDİR?

Akıllı epilepsi pili hastaların nabız hızlarını kontrol ederek nöbetin başlayacağını önceden algılar ve bu süreç içerisinde nöbeti baskılamak için hızlı bir şekilde devreye girer. Akıllı epilepsi pili hastada nöbeti durdurmayı veya nöbetin şiddetini azaltmayı hedefleyen yüksek teknolojili bir sistemdir.

EPİLEPSİ PİLİ AMELİYATI RİSKLİ MİDİR?

Epilepsi pili ameliyatı dirençli epilepsi hastalarının tedavisinde kullanılan ve kafatası açılmadan uygulanan çok büyük riskler barındırmayan bir ameliyattır.

Epilepsi pili nedir? Epilepsi krizlerini tamamen önler mi? - Resim : 3

EPİLEPSİ PİLİNDEN SONRA NÖBETLER TAMAMEN BİTER Mİ?

Epilepsi pili ameliyatının temel amacı; ilaçlar ile kontrol altına alınamayan dirençli nöbetleri ilaca eklenen pil tedavisi ile kontrol altına almaktır. Öncelikli amaç nöbetleri tamamen durdurmak veya nöbet ilaçlarını tamamen kesmek değildir.

*Daha detaylı ve en sağlıklı bilgi için doktorunuza danışınız.

Epilepsi pili nedir? Epilepsi krizlerini tamamen önler mi? ile ilgili etiketler epilepsi sara epilepsi krizi Sara nöbeti Epilepsi pili
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.