EPGİS Başkanı Aktaş, akaryakıt istasyonlarını uyardı

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası (EPGİS) Başkanı Fesih Aktaş, yoğun kar yağışı ve kış şartları nedeniyle kara yollarında yardıma ihtiyaç duyan vatandaşları çeviren ve marketlerinde fahiş fiyatlarla ürün satışı gerçekleştiren akaryakıt istasyonlarının büyük cezalarla karşı karşıya kalabileceklerini belirterek uyarılarda bulundu.

EPGİS Başkanı Aktaş, ihtiyaç duyan vatandaşları kabul etmeyen ve marketlerinde aşırı yüksek fiyatlı ürün satışı yapan akaryakıt istasyonlarını ikaz etti.

Aktaş, kış döneminde kara yollarında yaşanan zorluklara yardımcı olacak nitelikte akaryakıt istasyonlarının Türkiye'nin her noktasında erişilebilir olduğunu dile getirdi.

Yoğun kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle şehirler arası yollarda zorluklar yaşanabildiğini ifade eden Aktaş, akaryakıt istasyonlarının sadece benzin ve motorin satılan yerler olmayıp aynı zamanda bazı gıda ürünlerinin satıldığı ve zor koşullarda sığınılan yerler olduğunu kaydetti.

Aktaş, konuya ilişkin "Yoğun kar yağışı ve kış şartları nedeniyle kara yollarında yardıma ihtiyaç duyan vatandaşlara akaryakıt istasyonlarının kapıları sonuna kadar açıktır. Buralara sığınan vatandaşlarımızı kabul etmeyen ve marketlerinde ya da restoranlarında fahiş fiyatlarla ürün satışı gerçekleştiren akaryakıt istasyonları varsa haklarında inceleme başlatılır ve kamu otoriteleri aracılığıyla ceza verilir." açıklamasında bulundu.

Vatandaşlar tarafından bazı istasyonların, işletmelerini kapattıkları veya marketlerinde fahiş fiyatlarla satış gerçekleştirdiğindi konusunda şikayetler aldıklarını aktaran Aktaş, şu değerlendirmeyi yaptı:

"İstasyon marketlerindeki gıda ürünleri ya da istasyonlarda yer alan ek ünitelerdeki restoranlarda bu tür yanlış adımlar atılmamalı. Isınma ve ihtiyaçlarını gidermek için gelen vatandaşlara yardımcı olunmalı. Beklentimiz ve isteğimiz sektörümüzün bu çağrımızı dikkate almasıdır."

EPGİS Başkanı Aktaş, akaryakıt istasyonlarını uyardı ile ilgili etiketler Akaryakıt epgis benzin istasyonu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.