EPDK'dan tüketicilere ilave bedel yansıtılması iddiasına yalanlama

EPDK'dan Cumhuriyet gazetesinde dün yayınlanan ve elektrik şirketlerine yardım yapılacağının iddia edildiği habere yalanlama geldi. yapılan açıklamada "Bu değişiklikle, tüketicilere ilave bir bedel çıkarılması veya faturalara bir bedel yansıtılması kesinlikle söz konusu değildir" ifadeleri yer aldı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yaptığı kamuoyu açıklamasında, dün bir gazetede yer alan "elektrik şirketlerine milyarlarca lira yardım yapılacağı ve yardımın parasının tüketicilerin elektrik faturalarına yansıtılacağı" iddialarına cevap verdi.

Elektrik şirketlerine herhangi bir yardım yapılmadığına işaret edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tüketicilerin faturalarına yansıtılacak bir maliyet iddiası da kesinlikle gerçek dışıdır. Kapasite mekanizması, yaklaşık 3 yıldır uygulanan, olası elektrik arz güvenliği ve şebeke kısıtlarına karşı elektriğin kesilmemesini sağlayan bir güvencedir. Görüşe çıkılan taslak düzenleme, mevcutta var olan bir düzenlemenin teknik değişikliğine ilişkindir. Bu değişiklikle, tüketicilere ilave bir bedel çıkarılması veya faturalara bir bedel yansıtılması kesinlikle söz konusu değildir."

EPDK'dan tüketicilere ilave bedel yansıtılması iddiasına yalanlama

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet gazetesine Samet Balçık'ın imzasıyla dün çıkan haberde EPDK'nın ortaya koyduğu taslak düzenlemede elektrik şirketlerine yapılacak yardımın faturasının vatandaşlara yansıtılacağı iddia edilmişti. Söz konusu haberde şu ifadelere yer verilmişti:

"EPDK'nin internet sitesinde kamuoyunun görüşlerine sunmak üzere yayımladığı Kapasite Mekanizması Yönetmeliği Değişiklik Taslağında, bugüne kadar elektrik alım ve doğalgaz temin garantileriyle devlete elektrik satan ancak 'garanti' süreleri bittiği için halen piyasa kurallarına göre çalışmaları gereken elektrik santrallerine yurttaşın cebinden ödeme yapılması öngörülüyor."

EPDK'dan tüketicilere ilave bedel yansıtılması iddiasına yalanlama ile ilgili etiketler EPDK Elektrik fatura Şirket ilave bedel yardım
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.