EPDK'dan Tesla'ya yetki! Şarj ağı işletmeci lisansı verildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), yakın zamanda Türkiye otomobil piyasasına girmeye hazırlanan Tesla'ya Türkiye'de şarj ağı kurma yetkisi verdi. İşte detaylar...

Türkiye'ye giriş yapmaya hazırlanan elektrikli araç üreticisi Tesla'ya, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından şarj ağı işletmeci lisansı verildi.

EPDK'dan Tesla'ya yetki! Şarj ağı işletmeci lisansı verildi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından Tesla'ya Türkiye'de şarj ağı kurma yetkisi verildi. 

Yapılan açıklamaya göre, bugün itibariyle Tesla’nın da aralarında yer aldığı 119 adet şirket, aldıkları lisanslar kapsamında, ülke genelinde şarj istasyonları kurarak elektrikli araçlara şarj hizmeti sunma hakkı elde etti. 

Lisans sahibi şirketler gibi Tesla da Türkiye’de kuracağı şarj istasyonlarında tüm elektrikli araç modellerine hizmet verecek ve şarj hizmeti fiyatını birim enerji (kWh) bedeli üzerinden belirleyecek.

EPDK'dan Tesla'ya yetki! Şarj ağı işletmeci lisansı verildi ile ilgili etiketler Otomobil Elektrikli otomobil Tesla EPDK
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.