EPDK'dan Meral Akşener'e yalanlama: Çok büyük bir haksızlık!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in elektrik tarifelerine ilişkin iddiaları, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz tarafından yalanlandı. Tarifede dağıtım şirketlerine bir teşvik olmadığını belirten Yılmaz, "Bu doğru değildir ve çok büyük bir haksızlıktır." diye konuştu.

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, "EPDK Tarifeler Daire Başkanı olan kişi, 2021 yılının tarifesini ve verilecek teşvikleri ocak ayında belirleyip, mart ayında istifa ediyor. Sonra ne oluyor dersiniz? Bir elektrik şirketinde üst düzey yönetici olarak işe başlıyor. Bir başka grup başkanı da şubat ayında istifa edip bir başka şirkette yönetici oluyor. Yine EPDK'de çalışan bir uzman bir başka elektrik şirketine müdür olarak transfer oluyor. İşe bakar mısınız? Ocak ayında verilecek teşvikleri belirleyenler, hemen sonrasında bu paraları alacak şirketlere yönetici olarak gidiyor." ifadelerini kullanmıştı.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz GENSED seminerinde o iddialara yanıt verdi.

EPDK OLARAK KABUL ETMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Akşener'in ifadelerinden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Yılmaz, "En iyi sizler biliyorsunuz, EPDK'nin siyasi tartışmalardan uzak, şeffaf, adil ve bu tavrıyla da her siyasi çevrede herkesten takdir toplayan bir kurum olduğunu. Ne yazık ki Sayın Genel Başkan sadece bir isim üzerinden çok büyük ve kalabalık bir ekibin emeğini, çok yanlış bir yorumla bugün kürsüden paylaştı. 'Sanki tarifeler belirleniyor, dağıtım şirketlerine teşvik veriliyor, vatandaşlarımız mağdur ediliyor' gibi bir yaklaşımı EPDK olarak kabul etmemiz kesinlikle mümkün değildir. Bu doğru değildir ve çok büyük bir haksızlıktır." diye konuştu.

EPDK'dan Meral Akşener'e yalanlama: Çok büyük bir haksızlık!

KEŞKE DANIŞMANLARLA KONUŞSAYDI

Yılmaz, elektrik tarifeleri metodolojisini 3 yıl titizlikle çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu süreçte Tarifeler Dairesi Başkanlığında görev yapan ve alanında yetkin uzmanların oluşturduğu geniş bir ekip çalıştı. Diğer dairelerimiz de bu süreçte önemli katkılar verdi. Bu çalışmalar kamuoyumuzun görüşüne açıldı. İlgilenen, dileyen herkes bu sürece katkı verdi ve ortaya kaliteli hizmet ve tüketici memnuniyeti odaklı bir taslak çalışma çıktı. Bu taslak, ilgili başkan yardımcımız tarafından yapılan düzeltmelerin ardından ben ve 6 üyemizden oluşan Enerji Piyasası Düzenleme Kurulumuzun onayına sunuldu. Kurulumuz bu konuyu haftalarca tartıştı. O kadar titizlendik ki bu konuya, en ufak ayrıntıları dahi düşündük. Kurul olarak pek çok kez de revize ettik. Nihayetinde son şeklini vererek Resmi Gazete'ye gönderdik ve düzenlememiz yürürlüğe girdi. Kesinlikle tarifede dağıtım şirketlerine bir teşvik, imtiyaz, ayrıcalık ama en önemlisi kesinlikle herhangi bir haksız kazanç yoktur. Zaten tarife bir teşvik metodu da değildir. Gönül isterdi ki Sayın Genel Başkan bu konuda enerji danışmanlarıyla konuşsun, eski tarifelerle bu yönetmeliği kıyaslasın. Aradaki farkı eminim kendisi de görecekti. Keşke kaliteli hizmet ve tüketici memnuniyeti konusunun nasıl öne çıktığını, hesaplamalara dahil edildiğini görebilseydi."

AKŞENER'E AÇIK DAVET

EPDK'nin siyasi tartışmaların dışında tutulmasının ülke için büyük önem taşıdığını vurgulayan Yılmaz, "Buyursunlar kurumumuza gelsinler. Kendilerine tarife metodolojisinin nasıl hazırlandığıyla ilgili bir sunum yapalım. Bu işin sadece bir kişinin işi olmadığını, onlarca çalışanın aylar süren mesaisinin sonucu bir çalışma olduğunu gösterelim. Hatta hepsiyle de tek tek tanıştıralım. Umuyorum kendisi davetimize icabet eder, bizi dinler, varsa soruları yanıtlarız. Ben eminim kendisi de dinledikten sonra bize haksızlık ettiğini anlayacaktır." dedi.

EPDK'dan Meral Akşener'e yalanlama: Çok büyük bir haksızlık! ile ilgili etiketler İYİ Parti Meral Akşener EPDK Elektrik
GÜNÜN VİDEOSU

Bomba CHP-DEM Parti işbirliği itirafı: Kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler!

CHP'nin ittifak ortağı DEM Parti'nin Zeytinburnu'nda CHP listelerinden seçime giren Meclis Üyesi, DEM'li adayları tanıtarak ittifaka ilişkin itiraflarda bulundu. DEM Partililerin "Zeytinburnu'nda belediye başkan adayları çıkarmadık çünkü kazanamayacaktık. Bizim kazancımız olan Meclis üyelerimizi CHP listesinden aday gösterdik. Bunlar kazandıktan sonra istifa edip DEM Parti'ye geri dönecekler" sözleri gündeme bomba gibi düştü.