EPDK’dan 30 gün erteleme kararı geldi! Deprem bölgesini ilgilendiriyor

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) deprem bölgesinde yer alan akaryakıt istasyonları ve organize sanayi bölgesi (OSB) şirketlerine ilişkin açıklama yaptı.

Dün saat 04.17’de Kahramanmaraş Pazarcık merkez üssü olarak gerçekleşen 7.7 büyüklüğündeki deprem, tüm yurdu etkisi altına aldı. Türkiye’yi yasa boğan deprem sonrası arama kurtarma çalışmaları devam ederken; Kahramanmaraş ile birlikte 10 il dolaylı olarak depremden etkilendi. Yetkililerin verdiği bilgiye göre doğrudan 13,5 milyon vatandaşı ilgilendiren deprem sonrası Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) da kendi yetki alanında önemli kararlar aldı.

Depremin yaralarını sarabilmek için harekete geçen kamu kurum ve kuruluşları, kendi alanlardaki işlere ilişkin açıklamaları arka arkaya gerçekleştirmeye başladı. Bu kapsamda banka borçlarına erteleme kararı Türkiye Bankalar Birliği’nden (TBB) gelirken; okulların tatil edildiğine ilişki karar Milli Eğitim Bakanlığı’ndan (MEB) geldi. TBB ve MEB’in ardından deprem bölgelerini ilgilendiren bir karar da EPDK tarafından alındı.

GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

Can kaybının 2 bini aştığı deprem bölgelerine ilişkin yeni bir karar alan EPDK, bölgedeki akaryakıt istasyonları ve organize sanayi bölgesi (OSB) şirketlerine ilişkin konuştu. 10 ili etkileyen deprem nedeniyle bölgedeki vatandaşların ve kamu görevlilerinin akaryakıt temininde zorluk yaşamaması için her türlü önlemin alındığını bildiren EPDK yetkilileri, depremden etkilenen akaryakıt istasyonları ve OSB işletmeleri için de harekete geçti.

Alınan önlemlere ek olarak deprem bölgelerinde yer alan akaryakıt istasyonları ile OSB şirketlerinin yükümlülüklerini belirli bir süre ile askıya alan EPDK, bu süreye ilişkin de bilgi verdi. Öte yandan EPDK, depremden zarar gören veya etkilenen bütün akaryakıt istasyonlarının otomasyon sistemlerine ilişkin mevzuattan kaynaklanan yükümlülüklerinin yeni karar kapsamına dahil olduğunu bildirdi.

YÜKÜMLÜLÜKLER 30 GÜN ERTELENDİ

EPDK’dan 30 gün erteleme kararı geldi! Deprem bölgesini ilgilendiriyor

EPDK’nin açıklamasına göre, ilgili akaryakıt dağıtıcı ve bayi dernekleriyle görüşerek deprem bölgesinde akaryakıt ikmal sorunu yaşanmaması için tüm tedbirler alındı. Bu kapsamda deprem bölgesinde elektrik kesintisi yaşanmaması veya olası bir kesinti halinde sorunun hızla giderilmesi için ilgili bütün dağıtım ve tedarik şirketleri ile görüşüldüğünü belirten EPDK yetkilileri, akaryakıt istasyonları ve OSB şirketlerinin yükümlülüklerinin ne kadar ertelendiğini de açıkladı.

Depremden etkilenen akaryakıt istasyonları ile OSB şirketlerinin yükümlülüklerini 30 gün erteleme kararı alan EPDK, açıklamasında ise; “Bölgede görevli tedarik şirketleri, üretim santralleri ve OSB’lere ait enerji şirketlerinin avans ödeme, dengesizlik ve teminat yükümlülükleri 30 gün süreyle ertelenmiştir” ifadelerini kullandı.

EPDK’dan 30 gün erteleme kararı geldi! Deprem bölgesini ilgilendiriyor ile ilgili etiketler deprem EPDK
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.