Enver Yücel Kimdir? Enver Yücel yeni kitabı nedir?

Enver Yücel kimdir? Bahçeşehir ve Uğur okullarının sahibi ünlü eğitimci Enver Yücel, sosyal medyada trend oldu. Son iki yılın eğitim ihracat şampiyonu olan Enver Yücel'in "Hayatım Eğitim" adlı yeni kitabı yayınlandı. Bu gelişmelerin ışığında vatandaşlar Enver Yücel'in hayatını merak etmeye başladı. Yurttaşlar Enver Yücel'in kişisel bilgilerini internette araştırmaya başladı. Peki Enver Yücel Kimdir? Enver Yücel yeni kitabı nedir? Enver yücel kaç yaşında? Enver Yücel nereli? Detaylar haberimizde.

Enver Yücel kimdir? Bahçeşehir ve Uğur okullarının sahibi ünlü eğitimci Enver Yücel, sosyal medyada trend oldu. Son iki yılın eğitim ihracat şampiyonu olan Enver Yücel'in "Hayatım Eğitim" adlı yeni kitabı yayınlandı. Bu gelişmelerin ışığında yurttaşlar Enver Yücel'in hayatını merak etmeye başladı. Vatandaşlar Enver Yücel'in kişisel bilgilerini internette araştırmaya başladı. Peki Enver Yücel Kimdir? Enver Yücel yeni kitabı nedir? Enver yücel kaç yaşında? Enver Yücel nereli? Detaylar haberimizde...

Enver Yücel Kimdir? Enver Yücel yeni kitabı nedir?
Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Koleji sahibi Enver Yücel’in yeni kitabı 'Hayatım Eğitim' sosyal medyada TT oldu.

Twitter'da çok konuşulanlar arasına giren kitap haber yayına hazırlandığında hakkında atılan 2422 Tweet ile 6. sıradaydı.


ENVER YÜCEL KİMDİR?

1957’de Giresun’da doğan Enver Yücel lise eğitimini Haydarpaşa Lisesi’nde yatılı olarak tamamladı. Ardından da bugünkü ismi Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi olan İstanbul Atatürk Eğitim Enstitüsü Matematik Bölümü’nü bitirdi.

Tüm hayatını eğitime adayan Enver Yücel, 1974 yılından bu yana başta Türkiye olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinden öğrenciye eğitim hizmeti sunmaktadır. Eğitimi dünyanın çözülmesi gereken en önemli problemi olarak gören Yücel, bu amaçla eğitim alanını bir sosyal sorumluluk alanı olarak tanımlıyor. Fas’tan, Cibuti’ye, Somali’den, Ortadoğu’ya dünyanın farklı coğrafyalarından öğrencilere kurumlarında burs olanağı sağlayarak eğitim desteği sunan Yücel, bu sürecin dünyada barışı getireceğine inanıyor.

Enver Yücel, bugün Türkiye ve yurtdışında eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Uğur Okulları, Uğur Yayınları, Uğur Kariyer Merkezi, Bahçeşehir Kolejleri, Bahçeşehir Kolejleri Fen ve Teknoloji Lisesi, Uğur Hazırlık Liseleri ile BAU Global şemsiye altında; Bahçeşehir Üniversitesi, BAU International University Washington DC, BAU International University Berlin, BAU International University Batumi, BAU Kıbrıs Bahçeşehir Üniversitesi, Mentora dil okulları, CES Toronto dil okulları ve IAR Roma’yı bünyesinde barındıran, yüz elli binden fazla öğrenciye eğitim veren Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları’nın temeli 1974 yılında İstanbul Laleli’de üç sınıflı bir dershanede atıldı.

Bugün tüm Türkiye’ye yayılmış 100’den fazla okulu bulunan Uğur Eğitim Kurumları ile edindiği tecrübeyi özel eğitim kurumlarının yaygınlaşmasında kullanan Yücel, 1994 yılında Bahçeşehir Koleji’ni faaliyete geçirdi. Koleji, Avrupa standartlarında eğitim veren bir kurum haline getiren Yücel, yalnızca eğitim alanında faaliyetlerine devam etti. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmak ve kaliteli eğitimin Türkiye’de yaygınlaştırılması amacıyla kurulan Bahçeşehir Kolejleri, 130 kampüs, 13 Fen ve Teknoloji Lisesi ve Türkiye genelinde 15 bilim müzesi ile kaliteli eğitime öncülük etmektedir.

2006 yılında Türkiye’de ilk ve tek olan Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi’ni kuran Enver Yücel, lise giriş sınavında ilk 100 arasında yer alan öğrencileri, geleceğin bilim adamlarını yetiştirmek üzere Bahçeşehir Uğur Eğitim Vakfı olarak bütün öğrencilerini yüzde yüz bursla okutmaktadır. Bahçeşehir Kolejlerinin amacı, önümüzdeki üç yıl içinde okul sayısını 300’e çıkarmak, 2023 yılında üç kıtada 350 okula ulaşmak ve dünyanın en büyük, en başarılı ve en prestijli eğitim kurumlarından biri olmaktır.

Enver Yücel, 2013 yılında Türkiye’nin en önemli eğitim projelerinden birisini başlatarak Uğur Okulları adı altında kurumlarını da hayata geçirdi.

Enver Yücel, bir dünya markası olma vizyonunu gerçekleştirme yolundaki ilk adımını 2004 yılında Amerika’da gençleri SAT (Scholastic Aptitude Test) sınavlarına hazırlayacak Uğur Education’ı açarak attı. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları ile ABD arasında yapılan eğitim işbirliği aynı zamanda ‘öğretmen ihracatı’nın da yolunu açtı.

Yücel’in 1998 yılında kurduğu Bahçeşehir Üniversitesi bugün bir dünya üniversitesi olma yolunda çalışmalarını yürütmektedir. BAU Global çatısı altında 5 üniversite; Bahçeşehir Üniversitesi, BAU International University Washinton D.C, BAU International University Berlin, BAU International University Batum, BAU International University Cyprus vardır. International Academy of Rome, BAU Global Silicon Valley Incubation Center, BAU Global Hong Kong yine BAU Global çatısı altında eğitim veren kuruluşlardır. BAU Global altında eğitim veren dil okulları ise şunlardır: Ces Toronto, Toronto & CES Junior Summer School, Mentora Sprachschule, Mentora College, Collogne Sprachschule

Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel, yenilikçi ve kişiye yönelik eğitim ve öğretim programlarının tasarımı ve uygulanmasında gösterdiği başarı ve uluslararası eğitime katkıları dolayısı ile Uluslararası Amerikan Eğitimciler Derneği (PDK) tarafından 2012 yılında ‘Eğitimde Mükemmellik’ ödülüne layık görüldü. Yücel’e ödülünü Phi Delta Kappa (PDK) New York Üniversitesi (NYU) Bölümü Başkanı Dr. Lind K. Patterson ile Başkan Yardımcısı Gene J. Mann sundu.

Enver Yücel, 2014 yılında Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un himayesinde gerçekleşen UNCA Ödülleri’nde “Küresel Eğitime Katkı Ödülü” ödülü aldı. Dünyada bu dalda ödül alan ilk Türk olan Enver Yücel, ödülünü Ban Ki-moon’un elinden aldı.

2015 yılında İtalya’da bulunan Foedus Vakfı, Bahçeşehir Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Enver Yücel’e eğitime olan katkılarından dolayı “Foedus Özel Ödülü” verdi.
2016 yılında Davos’ta Dünya Ekonomik Forumu’nun 46. Yıllık toplantıları kapsamında gerçekleştirilen oturumda Yücel, mülteci sorununu dile getirerek, bu konuda neler yapılması gerektiğini anlattı. Sorunun çözümünün eğitimde olduğunun altını çizdi.

Enver Yücel’in eğitim alanındaki çalışmaları nedeniyle 2017 yılında ABD’de Global Eğitim ve Araştırmalar Merkezi (GLOCER) tarafından ‘Global Eğitimde Liderlik’ ödülüne layık görüldü.

Küresel eğitimin önemine inanan Yücel’in Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu Bahçeşehir Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından verilen Türkiye’nin 500 Büyük İhracatçısı Ödülleri’nde “Eğitim İhracatı” dalında 2017 ve 2018 yıllarında üst üste iki kez birincilik ödülünün sahibi oldu.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
1998 yılında bir vakıf üniversitesi olarak kurulan Bahçeşehir Üniversitesi; İletişim Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Mühendislik Fakültesi ve Mimarlık Fakültesi olmak üzere 6 fakülte ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Meslek Yüksek Okulu ile Beşiktaş Kampüsü’nde eğitim vermektedir. Bahçeşehir Üniversitesi’nin ABD, Avrupa ve Uzakdoğu’nun önde gelen üniversiteleriyle akademik ve stratejik işbirliği anlaşmaları bulunmaktadır.

Bahçeşehir Üniversitesi’nin hedefi Cumhuriyet’in 100. yılının kutlanacağı 2023 yılında dünyadaki en iyi 500 üniversite arasında yer almaktır. Bahçeşehir Üniversitesi 2007 yılında “Superbrands of Turkey” ödülü almıştır.

Enver Yücel Kimdir? Enver Yücel yeni kitabı nedir? ile ilgili etiketler enver yücel bahçeşehir uğur hayatım eğitim
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.