Enver Altaylı'yı yurt dışına kaçırma planı

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında FETÖ'den tutuklu bulunan Enver Altaylı'nın yurt dışına kaçırılmasının planlandığını yazdı. Selvi, planı yapanın ise Almanya’da matbaacılık yapan işadamı Serhat Ilıcak olduğu belirtti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Enver Altaylı'nın kendisine gelip 'partiyi kapatacaklar' dediğini, sonradan 'parti kurmayın sokağa dökülün' önerisinde bulunduğunu anlatmıştı.

Enver Altaylı, Ümit Özdağ’a yanıt verdi. “Güya kendisine ‘Sokağa dökülün’ demişim. O da bunu devlete iletmiş! Külliyen yalan!” dedi.

"Şimdi sıra Ümit Özdağ’da." diyen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, konuya ilişkin çarpıcı bir yazı kaleme aldı.

"Ancak Enver Altaylı’yla ilgili iddianamede benzer teklifi FETÖ’nün ABD’deki etkin isimlerine de yaptığına ilişkin kanıtlar yer alıyor." ifadesini kullanan Selvi, yazısını şöyle sürdürdü:

"Enver Altaylı, 17 Ağustos 2017 tarihli tutanağa göre FETÖ’nün Amerikan kongresiyle ilişkilerini sağlayan Bilal Ekşili ile ABD’deki görüşmesi sırasında, Türkiye’de tüm muhalif güçlerle birlikte hareket edilerek halkın sokaklara indirilmesini öneriyor. Enver Altaylı ABD’ye Fetullah Gülen’le görüşmek için gittiği sırada yapıyor bu teklifi. Belli ki Gülen’le görüşmeyi başarsa ona da aynı öneride bulunacak.

Enver Altaylı’nın Mehmet Barıner’i yurtdışına kaçırma operasyonunun üzerine yoğunlaştığımız için iddianamedeki bir bilgiyi atladığımı fark ettim.

MİT’çi Mehmet Barıner yakalanınca, Enver Altaylı’nın yurtdışına kaçırılması planı devreye girmiş.

Planı yapan kim?

Enver Altaylı’nın “Her gün konuşurum” dediği, Almanya’da matbaacılık yapan işadamı Serhat Ilıcak.

İŞTE O İFADE METNİ

Seda Chamatzoglou’nun şüpheli sıfatıyla 14 Eylül 2017 tarihinde verdiği ifadesinden aynen aktarıyorum.

“Serhat Ilıcak beni Ağustos ayı içerisinde telefon ile aradı. Çok değerli bir yazar arkadaşının olduğunu, bu şahsın mutlaka kaçak yollardan yurt dışına çıkarılması gerektiğini söyledi. Bende ‘bakarız abi’ diye geçiştirdim. Onu da kırmak istemedim çünkü benim müşterilerimden olduğu için sadece geçiştirdim. Sonrasında Kos adasında bulunduğu bir gün telefon görüşmesi yaptı bende o sırada yanındaydım. Bir anda suratı değişti, morali bozuldu. Bende kendisine ne olduğunu sorduğumda Enver Altaylı teslim olmuş ya dedi. Bende kendisine Enver kim diye sorduğumda sana geçenlerde söylediğim yazar dedi.”

Demem o ki Enver Altaylı yalanladı diye hemen Ümit Özdağ’ı çarmıha germeyin. Enver Altaylı dediğiniz kişi MİT’ten girip CIA’den, Alman istihbaratından, FETÖ’den çıkan birisi. O nedenle Enver Altaylı yalanlıyorsa o işte mutlaka bir doğruluk payı vardır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

Enver Altaylı'yı yurt dışına kaçırma planı ile ilgili etiketler FETÖ Almanya enver altaylı kaçırma
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.