FETÖ'cü Enver Altaylı kimdir?

FETÖ’cü Enver Altaylı kimdir? Ankara merkezli soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski MİT mensubu FETÖ’cü Enver Altaylı bir kez daha gündem oldu. İYİ Partili Ümit Özdağ canlı yayında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun Enver Altaylı’nın yeğeni ve FETÖ’cü olduğunu iddia etti.

FETÖ’cü Enver Altaylı kimdir? CNN Türk'te Ahmet Hakan'la Tarafsız Bölge'de sert açıklamalarda bulunan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, kendisi gibi aynı çatı altında olan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun FETÖ’cü olduğunu iddia etti.

Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü Enver Altaylı'nın yeğeni olduğunu söyleyen Ümit Özdağ, "Kendisi FETÖ'nün yurt dışındaki en büyük sivil toplum örgütü olan Kazakistan Türk iş adamları derneğinin başkan yardımcılığını yapmış." ifadelerini kullandı.

ENVER ALTAYLI KİMDİR?

01/11/1944 Ceyhan doğumlu. 1968-1973 yılları arasında Doğu Avrupa Hukuku ve Sovyetoloji konusunda Almanya ve Avusturya'da eğitim aldı. 1977-1980 arasında MHP’nin yayın organı Hergün Gazetesi'nin genel yayın müdürlüğü ve başyazarlığını yaptı. 80'li yılların sonunda Sovyetler Birliği dağılma sürecine girdiğinde Orta Asya'ya gitti. Orta Asya cumhuriyetlerinin yeniden yapılanmasında, bu ülke yöneticilerine yardımcı oldu. 90 'lı yılların başında Türkiye Cumhurbaşkanı ve Başbakanı'na devletin eski Sovyet cumhuriyetlerine yönelik yeni siyasetinin tesbitinde yardımcı oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski MİT mensubu Enver Altaylı, 27 Ağustos 2017 tarihinde ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

FETÖ'cü Enver Altaylı kimdir? ile ilgili etiketler FETÖ Buğra Kavuncu enver altaylı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.