Ensendeyiz Macron!

Doğu Akdeniz'de Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilimin kışkırtıcısı olan Fransa Cumhurbaşkanı Macron'a art arda tepkiler gelmeye devam ediyor. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Senin zaten süren az kaldı, gidicisin" dediği Macron'a bugün de Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan uyarı geldi. Bakan Akar, "Macron'un politikalarının iflas ettiği açık seçik görülüyor." ifadesini kullandı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili skandal açıklamalarda bulunarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı.

"Biz, Avrupalılar olarak, Türk halkına değil Erdoğan'a karşı katı ve güçlü olmalıyız. " diyen Macron'a sert bir dille tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün yaptığı açıklamada "Macron senin zaten süren az kaldı, gidicisin" diyerek şu ifadeleri kullandı:

"Senin şahsımla daha çok sıkıntın olacak. Bak senin tarih bilgin yok. Türkiye Cumhuriyetiyle uğraşma''

 BİR TEPKİ DE BAKAN AKAR'DAN

Bugün Meis Adası karşısından verdiği röportajda Yunanistan'ı Fransa'ya karşı uyaran Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise "Yunan halkının Macron liderliğindeki girişimlere kapılmaması lazım" diye konuştu.

"Güvenilen dağlara karlar yağmadan bizim bir an önce diyalog kapılarını açmamız ve karşılıklı diyalogla problemleri çözmeye çalışmamız lazım." ifadelerini kullanan Akar, "Yunan halkının, Macron liderliğindeki girişimlere kapılmaması, Macron'un kendini kurtarma operasyonlarına meze olmaması lazım." şeklinde konuştu.

Akar, "Sayın Macron'un politikalarının iflas ettiği açık seçik görülüyor. Bunu örtbas etmek için kendince bazı roller kapmaya çalışmakta." dedi.

Bakan Akar, Macron'un ifadeleri ve benzer söylemlerin fitne çalışması olduğunu belirterek, "Bu fitne çalışmalarının da asil milletimizin zihninde hiçbir karşılığı yoktur." ifadesini kullandı.

CHP DE MACRON'A KARŞI ERDOĞAN'IN YANINDA

Öte yandan Macron'un skandal açıklamalarına karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında olduklarını söyleyen CHP'nin Grup Başkanvekili Engin Özkoç, "Macron’un açıklamalarını CHP olarak kabul etmiyor kınıyoruz. Macron haddini bilmelidir" açıklamasında bulundu.

MHP: FRANSIZLARI YUNANLAR'DAN BİR YIL ÖNCE DEFETTİK

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise "Macron'a hatırlatmak lazım, biz Yunan’ı 9 Eylül 1922’de yurdumuzdan kovduk, defettik. Fransızları Yunanlar'dan bir yıl önce 20 Ekim 1921’de defettik. Milliyetçi Hareket Partisi bütün meselelere bu tarih şuuru içerisinde bakar, bugün ve yarın perspektifinde hem istiklalimizi hem istikbalimizi düşünür." diye konuştu.

 

Ensendeyiz Macron! ile ilgili etiketler Emmanuel Macron Fransa Doğu Akdeniz Türkiye Yunanistan
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.