Engin İpekoğlu, Adanaspor'un başında kalacak

Adanaspor'u yıllar sonra Süper Lig'e taşıyan teknik direktör Engin İpekoğlu, gelecek sezon da takımın başında olacak.

Adanaspor Başkanı Bayram Akgül, Süper Lig’de de takımını teknik direktörleri Engin İpekoğlu’na emanet edeceklerini açıkladı.

Başkan Bayram Akgül, yaptığı açıklamada Süper Lig’de de çok fazla oyuncu transfer etmeden, mevcut kadrolarını takviyelerle güçlendireceklerini belirtirken şunları söyledi:

“Bırakın sözleşmeyi, Engin İpekoğlu’yla gönül bağımız var. Mevcut kadromuza 6-7 takviye yapacağız. Şu an kadroda yabancılar dahil ve altyapı oyuncularımızla bu ligde olmaya çalışacağız. Biz bütçemize göre hareket edeceğiz. Bugüne kadar manevi tamam ama maddi destek alamadık. Bu işi farklı noktaya götürmek istiyorsanız destek şart. Bize lojistik destek gerekir.”

İPEKOĞLU VE ARIN’A TEŞEKKÜR

Süper Lig’e yükselmeleri konusunda Engin İpekoğlu’nun büyük etkisi olduğunu söyleyen Başkan Akgül, şöyle devam etti:

“Onunla birlikte çıkış yakaladık. Soyunma odasına tebrik için girerim, kadrolara karışmam. Kaybedersek tabi ki hoca ile konuşuruz ama asla ben teknik adamların kadro seçimlerine karışmam. Bir takıma hocanın etkisi yüzde 70’dir. 20 maçta Engin İpekoğlu, 51 puan topladı. Bu hocanın büyük katkısı. Sezona başladığımız altyapı hocamız Eyüp Arın’a teşekkür ediyorum. Altyapıdan kadromuzda 7-8, A takımında sürekli oynayan 4 Adanalı var. Hayrullah Akyüz A Milli, Emre Uğur Ümit Milli takımda. İrfancan ve Sabit Hakan yaş kategorilerinde milli takıma gidiyor.”

BORCA KARŞI ŞİRKETLEŞME ÇÖZÜMÜ

Süper Lig’de çok fazla menajerlik ücreti verildiğinin altını çizen başkan Başkan Akgül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Oyunculara fazla para veriliyor. Kulüplerin gelirleri ne kadar artarsa menajerlik ve futbolcu ücretleri artıyor. Burada bir yanlışlık var. Biz menajer kullanmayız. En pahalı oyuncumuz 400 bin TL’dir. Kimseye borcumuz yok. Bizde maç kazanılır prim hafta içinde ödenir. Toplasanız sezon sonuna kadar 600-700 bin TL ödeyeceğiz. Kulüplerin borç batağında olmasının sebebi altyapıdan oyuncu yetiştirilmemesi. Türkiye’de futbol iki türlü kurtulur. Ya şirketleşeceksin, ki iş oraya gidiyor. PTT 1’inci Lig’de şirket olan biz ve Göztepe var. Kendi yönetimindeki borçlanmalardan o kulübün başkanı ve yönetimi sorumlu olacak. Alt ligde 20 bin TL prim veren var. Kendi parası olursa verebilir mi? Taraftara da hesap verilmeli. PTT 1’inci Ligi’nin 5-6 milyon geliri var, 40 milyon harcama yapılıyor. Cebinden harcansa bu paraları kim harcayabilir.”

Engin İpekoğlu, Adanaspor'un başında kalacak ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.