Engin Ardıç son yazısında Ekrem İmamoğlu'na hakaret mi etti? Engin Ardıç kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli?

Son yazısında Ekrem İmamoğlu'na hakaret ettiği iddia edilen Sabah Gazetesi yazarı Engin Ardıç'ın kim olduğu vatandaşlar tarafından merak edilmeye başllandı. Bu gelişmelerin ışığında halkımız Engin Ardıç'ın hayatını araştırmaya başladı. Sarı basın kartına sahip gazeteci Engin Ardıç son yazısında Ekrem İmamoğlu'na hakaret mi etti? Engin Ardıç kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Detaylar haberimizde...

Sabah Gazetesi yazarlarından olan Engin Ardıç'ın son yazısında Ekrem İmamoğlu'na hakaret ettiği iddia ediliyor. Yurttaşlarımız bu iddiadan dolayı Engin Ardıç'ın Ekrem İmamoğlu'na hitaben yazdığı yazısını merak etmeye başladılar. Vatandaşlar Engin Ardıç'ın hayatını merak etmeye başladılar. Peki Sarı Basın Kartı'na sahip gazeteci Engin Ardıç son yazısında Ekrem İmamoğlu'na hakaret mi etti? Engin Ardıç kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? Detaylar haberimizde...

Engin Ardıç son yazısında Ekrem İmamoğlu'na hakaret mi etti? Engin Ardıç kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli?

İŞTE O YAZI

Büyük Mal

İmamoğlu mal varlığını açıkladı. Kendisine oy veren bazı solcu "malları" kastetmiyoruz, sahip olduğu serveti açıkladı.
Ziraat Bankası'nda 979 bin lirası varmış.
İmamoğlu İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi'nin, yani şahıs şirketinin yüzde 60'ına sahip... SSB Gayrimenkul AŞ'nin de tamamı kendisinin.
Beylikdüzü'nde dükkan, değeri 302 bin lira... Beylikdüzü'nde ev, 911 bin lira... Beylikdüzü'nde arsa, 120 bin lira... Büyükçekmece'de dükkan, 248 bin lira... Beylikdüzü'nde arsa, 26 bin lira... Beylikdüzü'nde dükkan, 71 bin lira... Eceabat'ta ev, 30 bin lira... Edremit'te arsa, 204 bin lira... Gene Edremit'te arsa, 256 bin lira...
Bitmedi: Edremit'te arsa, 52 bin lira... Eceabat'ta dam (bu da ne demek?), 15 bin lira... Edremit'te arsa, 313 bin lira... Edremit'te arsa, 165 bin lira... Ortahisar'da arsa, 210 bin lira... Edremit'te arsa, 772 bin lira...
Sig Sauer tabancası da varmış, 8 bin liraymış (televizyonda çıkarıp İsmail'e göstermedi.) Herhalde "hakikidir", Karadeniz yapımı değildir.
Bir de "hanımın üstüne yaptıkları" var tabii.
Beylikdüzü'nde dükkan, 145 bin lira... Beylikdüzü'nde arsa, 185 bin lira... Büyükçekmece'de ev, 572 bin lira... Muğla'da ev, 500 bin lira... Bir otomobil, 254 bin lira... 418 bin lira nakit... 841 bin liralık pırlanta set, altın bilezik, tam altın, muhtelif altın, falan...
"Mustafa Kemal'in arkadaşının" serveti bu kadarcıkmış. Şu ölümlü dünyada zaten mal mülk neyine... Adam halk için çalışıyor.
Kılıçdaroğlu, "seçimi Mustafa Kemal'in arkadaşları kazandı" demişti ya...
Sevinin çocuklaaar, övünün büyükleeer, memleket ne kadar kalkınmış. Devrimcilerimiz bile milyoner.
Nurettin bedava süt dağıtıyor, sabah beşten yediye kadar da gecekondu mahallelerinden bedava otobüs kaldırıyordu. Neyse ki Hilmi yanındaydı da Beyoğlu'na küçük burjuvalar için nostaljik tramvay geldi.
Ekrem de halktan aldığını halka verecek, kendisine solcu diye oy yağdıran avanak solcuları belediye otobüsüne ucuza bindirecek.
Reklamını yapan uyanık solcular da kendi özel arabalarına binip gezecekler.
Geç kaldınız, "ateistin iftar yemeğinde" düşünecektiniz.
Daha bunlar iyi günleriniz...
Hele şu zafer yaygarası dinsin, daha neler göreceksiniz.
"Film" yeni başlıyor, beş sene sürecek, otuz altı kısım tekmili birden İstanbul sinemasında.

Engin Ardıç kimdir?

Engin Ardıç, Sarı Basın Kartı sahibi gazeteci, yazardır.

Annesinin adı Vesile ve babasının adı Mustafa Şevki Ardıç’tır. 1970 yılında Galatasaray Lisesi'ni ve 1976 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümünü bitirdi.

Mesleğe 1970 yılında, "Tiyatro '70" dergisinde başladı.

Reklam yazarlığı, BBC Türkçe yayınlar servisi spikerliği, Cumhuriyet ve Politika gazetelerinde tiyatro ve edebiyat eleştirmenliği, Nokta Dergisi'nde yayın danışmanlığı, Dünya, Sabah, Star ve Akşam gazetelerinde köşe yazarlığı, Inter Star’da yorumculuk yaptı. Elele, Tempo, Playmen dergilerinde de yazılar yazmıştır.

Engin Ardıç 24 Şubat 2008'den beri salı günleri hariç her gün "Sabah" gazetesinde yazmaktadır. Yazar, özellikle, kullandığı sert üslup ve argo kelimeleri ile tanınmaktadır; yazıları akıcı ve eğlencelidir."Liberal sol" olarak tanımlanabilecek siyasi görüşü ile dikkat çeken Engin Ardıç, köşesinde Atatürk'ün tabulaştırılmaya çalışılmasını sıkça eleştiren yazılar yazar; kimi zaman bu yüzden diğer köşe yazarları ile tartışmak durumunda kalmış ve bir Atatürkçü olarak onu oldukça üzen yanıtlar almıştır.Galatasaray taraftarı olmasıyla dikkat çeken Engin Ardıç dokuz adet kitaba sahiptir.

Kitapları :

Doğru Söyleyeni Dokuz Köyden... (1988)
Kadın Suretleri (1989)
İslâm Teksas'ta (1989)
Şengül Hamamı (1989)
Mustafa Kemal Sizin Gibi Kıro Değildi! (1990)
Daktilo Konçertoları (1990)
Turkobarok (1991)
Teğel Teğel Hüzün (1991)
Burjuvazi Şeyediyor Haa... (1999)

Engin Ardıç son yazısında Ekrem İmamoğlu'na hakaret mi etti? Engin Ardıç kimdir? Kaç yaşında? Aslen nereli? ile ilgili etiketler Ekrem İmamoğlu Sabah Gazetesi
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.