Engin Altay'ın Erdoğan'ı hedef alan sözlerine inceleme

RTÜK, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile eski Başbakan Adnan Menderes hakkındaki sözlerine ilişkin inceleme başlattı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın "Erdoğan'ın sonu Menderes'e benzemesin" sözlerine ilişkin soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kurul'dan yapılan açıklamada, "Bir yayın kuruluşunda CHP Grup Başkanvekili Engin Altay'ın açıklamaları nedeni ile 6112 sayılı Kanun'un yayın ilkeleri çerçevesinde inceleme başlatılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadeleri kullanıldı.


ALTAY NE DEMİŞTİ?

​Altay, katıldığı bir televizyon programında, şu ifadeleri kullanmıştı:

"Menderes de bir dönem dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü koruma kanunu yapmak zorunda kaldı. Umarım Erdoğan'ın da sonu benzemesin Menderes'e."

Engin Altay'ın Erdoğan'ı hedef alan sözlerine inceleme ile ilgili etiketler RTÜK CHP Engin Alta inceleme
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.