Engellilerin diş sağlığı için seferber oldular!

Engelli bireylerin ağız ve diş sağlığı konusunda özel bir çaba ve özen gösteren Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile Üniversiteye bağlı Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi engelli bireylere ve bu bireylerin ailelerine destek olmak amacıyla “Engeller Mutluluğa Engel mi?” etkinliği düzenledi.

26 Aralık'ta gerçekleşen etkinliğin açılış konuşmasını Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Korkut Ulucan yaptı.

Ulucan konuşmasında Fakültenin ve Merkezin engelli bireylerin tedavileri konusunda sarf ettiği çabaya ve 2020 yılı içinde yapımına başlanacak olan Türkiye’nin ilk Engelli Diş Hekimliği Uygulama Merkezi çalışmalarına dikkat çekti.

Ulucan’ın ardından Üsküdar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Harun Kopuz kürsüye çıkarak Üsküdar Belediyesi ile Marmara Üniversitesi arasındaki işbirliğini anlattı. Kopuz, Üsküdar Belediyesi’nin engelli bireylerin rehabilitasyonu konusunda yaptığı ve yapmayı planladığı projeler hakkında bilgi verdi. 

Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Serap Akyüz’ün engelli bireylerde ağız ve diş sağlığı konulu konuşmasını takiben Kalust Şalcıoğlu sahneye çıkarak engelli bireylerin ve ailelerinin mutluluğu üzerine katılımcılarla kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Kürsüye son olarak Otizm Dernekleri Federasyonu Başkan Yardımcısı Tolga Gökçe ve Marmara İşitme Engelliler Derneği Kurucu Başkanı Şebnem Şen gelerek engelli bireyler konusunda yapılan çalışmaların azlığından ve Marmara Üniversitesinin engelli bireylere bu denli özenli yaklaşımından duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin engellilere yönelik etkinlikleri bununla sınırlı değildi. 

Engellilerin diş sağlığı için seferber oldular!

ENGELSİZ GÜLÜMSEME HAFTASI

Merkez engelli hastaların diş ağız ve diş sağlığı hizmeti almakta yaşadığı zorlukları azaltmak ve sağlıklı bir ağıza kavuşmaları amacıyla 28 Ocak 2019-01 Şubat 2019 tarihleri arasında düzenlediği “Engelsiz Gülümse” haftası düzenledi.

Yarı yıl tatilinde düzenlenen bu etkinlik sırasında merkez bünyesinde bulunan ameliyathaneler sadece engelli hastalar ile daha önce Merkeze başvurarak tedavi sırası bekleyen hastaların tadevisine ayrıldı. 

Engellilerin diş sağlığı için seferber oldular! - Resim : 2

İŞARET DİLİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yine engellilere yönelik olarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Diş Hekimliği Fakültesi Konferans Salonunda Ağız, Diş ve Çene Radyolojisi araştırma görevlilerinden Melis Güldalı'nın anlatımıyla "İşareti Dili" Semineri düzenlendi.

Öğretim üyeleri ile öğrencilerin katıldığı seminerin ana teması "Farkındalık" oldu.

Engellilerin diş sağlığı için seferber oldular! - Resim : 3

Seminerde Araştırma Görevlisi Melis Güldalı işitme engelli bireylerle ne şekilde iletişim kurulması gerektiği konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Ülke genelinde işitme engellilerin durumu ile ilgili istatistiki bilgilerin de paylaşıldığı seminerin son bölümünde ise işaret dili kullanılarak engelli bireyle nasıl konuşulacağı da uygulamalı olarak gösterildi.

Seminer, işaret dili eğitiminin daha kapsamlı yapılmasına yönelik planlama ile sona erdi.

Engellilerin diş sağlığı için seferber oldular! - Resim : 4

Engellilerin diş sağlığı için seferber oldular! ile ilgili etiketler Üsküdar Marmara Üniversitesi engelli diş hekimli fakültesi Engelliler günü üsküdar belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.