Ramazan Bayramı'nda engellilere bayram ikramiyesi var mı? 2021 emekli bayram ikramiyesi ne zaman?

Ramazan ve Kurban Bayramı’nda emeklilere verilen bayram ikramiyeleri konusunda engelli vatandaşlarda meraklı bekleyişe başladı. 13 milyona yakın emekliye Ramazan Bayramı’nda ikramiye ödenecek. Peki, 2021 engellilere bayram ikramiyesi var mı?

2018 yılından bu yana her iki bayram öncesinde dağıtılan emekli bayram ikramiyelerine 2021 yılı içinde ödeme yapılacağı Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Üç dönem içinde emekli vatandaşların hesaplarına yatan 1000 lira emekli bayram ikramiyesine 2021 yılı için zam da yapılınca heyecanlı bir bekleyiş başladı.

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ ZAMMI NE KADAR?

Emekli vatandaşlara ödenen 1000’er liralık bayram ikramiyesinde enflasyon oranında artış yapılacağı daha önceden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Son açıklanan rakamlara göre 16.19 yıllık enflasyon baz alınırsa emekli ikramiyesi 162 lira artışla bin 162 liraya yükselecek. Yüzde 8.36 olan Temmuz-Aralık 2020 enflasyonu dikkate alındığında ise bayram ikramiyesi bin 83 lira olacak.

Ramazan Bayramı'nda engellilere bayram ikramiyesi var mı? 2021 emekli bayram ikramiyesi ne zaman?

ENGELLİLERE RAMAZAN BAYRAMI İKRAMİYESİ VAR MI?

Engelli vatandaşlar ise 2021 yılında kendilerine emekli Ramazan Bayramı ikramiyesi verilip verilmeyeceğini merak etmeye başladı. Son alınan bilgiler doğrultusunda 2021 yılında Ramazan ve Kurban Bayramı’nda da emekli vatandaşlara bayram ikramiyesi verileceği ifade edildi.

Bu konuda vatandaşlar kesin bilgileri ALO 170 hattı üzerinden alabilirler.

Ramazan Bayramı'nda engellilere bayram ikramiyesi var mı? 2021 emekli bayram ikramiyesi ne zaman? - Resim : 2

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLİYOR?

Bayram ikramiyesi; emekliler, ölüm aylığı alanlar, şehit yakını ve gaziler, vazife ve harp malullüğü aylığı alan er ve erbaşlar, geçici köy korucuları, şeref aylığı alanlar, şampiyon sporcular, Kore, Kıbrıs ve İstiklal Savaşı gazileri, terörden zarar görmesi nedeniyle aylık bağlanan siviller ile bunlardan hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine veriliyor.

Ramazan Bayramı'nda engellilere bayram ikramiyesi var mı? 2021 emekli bayram ikramiyesi ne zaman? ile ilgili etiketler emekli zam bayram ikramiyesi ramazan bayramı ikramiyesi engelli bayram ikramiyesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.