Engelli vatandaşlara 'Engelsiz 112'

Koronavirüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkmaları yasaklanan 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan konuşma ve işitme engelli vatandaşlar için 'Engelsiz 112' uygulaması geliştirildi. Bu uygulamayla engelli vatandaşlar, yetkilileri arayarak ihtiyaçlarını kolayca iletebilecek.

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanları yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı kapsamına giren işitme ve konuşma engelli vatandaşlara yönelik bilgilendirme videosu hazırladı.

Videoda, 112 Acil Çağrı Merkezinde görevli iki kadın personel işaret diliyle "Sayın 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan işitme ve konuşma engelli vatandaşlarımız, yaşanan koronavirüs salgını nedeniyle sokağa çıkmanız yasaktır. İhtiyaç anlarınızda lütfen 'Engelsiz 112' uygulaması üzerinden bizi arayın." şeklinde bilgilendirme yaptı.

 "Engelsiz 112" uygulaması, akıllı telefon ya da tabletlere "App Store" ya da "Play Store" ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Engelli vatandaşlara 'Engelsiz 112' ile ilgili etiketler 112 engelli Koronavirüs Korona işitme görme engel
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.