Enflasyonla mücadele timi kuruluyor: Fiyatlar daha sıkı denetlenecek!

Yeni ekonomi modelini açıklayan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, marketlerdeki fahiş fiyatlarla mücadele için tim kurulacağını duyurdu. "Enflasyonla mücadele timi kuruluyor." diyen Bakan Nebati, Ticaretinizle alıp veremediğimiz yok ama fahiş fiyat uygulayanlarla enflasyonla mücadele timi vergi denetim kurulundaki müfettişlerimiz ve gelir idaresindeki müfettişlerimizle timi oluşturuyoruz. Yanlış yapanlarla ilgili en sert tedbirleri alacağız." ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yeni ekonomi paketini açıkladı. 

Yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılacağını belirten Bakan Nebati, toplantıda ayrıca fahiş fiyat ve enflasyonla da nasıl mücadele edileceğini duyurdu. 

"ENFLASYONLA MÜCADELE TİMİ, FİYATLARI DAHA SIKI DENETLEYECEK"

"Enflasyonla mücadele timi kuruyoruz." diyen Bakan Nebati, "Enflasyonla mücadele timi kuruyoruz. Fiyatların daha sıkı denetlendiği. Ticaretinizle alıp veremediğimiz yok ama fahiş fiyat uygulayanlarla enflasyonla mücadele timi vergi denetim kurulundaki müfettişlerimiz ve gelir idaresindeki müfettişlerimizle timi oluşturuyoruz. Yanlış yapanlarla ilgili en sert tedbirleri alacağız." ifadelerini kullandı. 

BİRLİKTEN BEREKETE MOBİL UYGULAMASI

Bakan Nebati ayrıca 'Birlikten Berekete' isimli bir mobil uygulama hazırlandığını ve hayata geçeceğinin de müjdesini vererek, uygulamanın nasıl çalışacağını açıkladı.

"Bir mobil uygulaması başlatıyoruz. Bu mobil uygulaması ile vatandaşlarımız enflasyon düşüşüne katkı veren satış noktalarında ürün fiyat takibini yapacak." diyen Bakan Nebati, "Satış noktaları kategori ve ürün özelliklerinde kolay arama yapacak. Toplam alışveriş tutarını hesaplayarak en ucuz harita çıkacak. Uygulama 1 Mart'tan itibaren başlayacak." açılamasını yaptı. 

 

Enflasyonla mücadele timi kuruluyor: Fiyatlar daha sıkı denetlenecek!

İşte Bakan Nebati'nin Birlikten Berekete mobil uygulaması hakkında söyledikleri;

"Bu mobil uygulamanın geliştirilmesiyle enflasyonda mücadelede ortaya konulacak adımların fiyatlara yansımasını engelleyecek tedbirlerimizi ortaya koyacağız.

Açık ve net söyleyeceğim bizim zihinlerimizin iş dünyası ve üreticiler olarak dönüşümünün sağlanması lazımdır. 2022 fiyatlamalarını 2022 gerçekliği ile yapmamız lazımdır. Bu konuda sizin desteklerinize ihtiyaçlarımız var. Enflasyonla mücadelede fiyata yansıtılıp yansıtılmadığı noktasında gerekli adımları atacağız."

 

Enflasyonla mücadele timi kuruluyor: Fiyatlar daha sıkı denetlenecek! ile ilgili etiketler enflasyon TİM market denetleme nebati birlikten berekete
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.