Enflasyonla birlikte dolar da düştü!

Enflasyonun yüzde 15.72 ile beklentinin hafif altında gelmesiyle dolar/TL 5.65 TL'den 5.60 TL'ye kadar çekildi. Euro ise 6.3650'den, 6.3358'ye, sterlin ise 7.05 TL'ye kadar geriledi.

Dolar/TL dünkü dalgalı seyrinin ardından gün içerisinde 5.70 üzerini gördükten sonra kapanışı yine 5.65'lerden yaptı. Kurdaki dalgalanmada bankalararası işlemler ve yabancı girişleri öne çıkarken gözler yeni günde enflasyon verisinde.

2018 Ekim'de yüzde 25.24 ile son 15 yılın en yüksek seviyesini gören enflasyon daha sonra alınan önlemlerle yüzde 20 altına gerilemişti. Mayıs ayında yüzde 18.71'e kadar gerileyen TÜFE'nin bu ay baz etkisiyle yüzde 15'li seviyelere gerilemesi bekleniyor.

Piyasalarda yeniden gevşeme furyasının başladığı ve bir süre önce faiz indirimlerinin başladığı dönemde enflasyondaki görünüm Merkez Bankası'nın 25 Temmuz'da yapacağı PPK toplantısında da faiz indirimi gelip gelmeyeceğine dair belirleyici verilerden biri olacak.

POZİTİF ETKİLENECEK

Bazı ekonomistler ise temmuz ayında enflasyon sepetine olan etkisi yaklaşık yüzde 1 civarında ölçülen zamlar nedeniyle Merkez Bankası'nın temmuz verisini dikkate alarak sıkılaşmayı eylülde gevşetebileceğini düşünüyor.

Analistler, TCMB'nin sabırlı ve kademeli faiz indiriminden yana tavır alması durumunda Türk lirası ve uzun vadeli tahvillerın pozitif etkileneceğini düşünüyor.

Enflasyonla birlikte dolar da düştü! ile ilgili etiketler Euro
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.