Enflasyon rakamları sonrası merak konusu oldu: Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar olacak?

TÜİK'in açıkladığı enflasyon rakamları sonrası temmuz ayı kira artış oranı merak konusu oldu. Yapılan son düzenleme ile birlikte kira artışlarına yüzde 25'lik üst sınır getirilmişti.

TÜİK, haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, enflasyon haziran ayında yüzde 4,95 arttı. Yıllık enflasyon ise yüzde 78,6 oldu.

Açıklanan enflasyon rakamları sonrası temmuz ayı kira artış oranları merak konusu oldu. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, haziran ayı itibariyle, on iki aylık ortalamalara göre tüketici fiyatlarında gerçekleşen artış yeni oran olacak. Ancak geçtiğimiz günlerde devreye alınan kanunla birlikte bu duruma yüzde 25 sınırı getirilmişti.

Haziran ayı enflasyon oranı ise TÜFE yıllık bazda yüzde 78.62 oldu. Haziran ayında ise enflasyon yüzde 4.95 arttı. 6 aylık enflasyon yüzde 42.35 olarak gerçekleşti. Fakat 11 Haziran 2022 ile 1 Temmuz 2023 tarihleri arasında yenilenecek sözleşmelerde üst sınır yüzde 25 olacak.

Enflasyon rakamları sonrası merak konusu oldu: Temmuz ayı kira artış oranı ne kadar olacak? ile ilgili etiketler Temmuz enflasyon TÜİK kira artış oranı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.