Enflasyon rakamları sonrası dolar ve euro kurunda son durum

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasına piyasaların tepkisi sınırlı oldu. Enflasyon sonrası dolar 16.75'ten işlem görürken, euro 17.50'ye kadar çıktı.

Haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanacağı güne dolar kuru sınırlı düşüşle 16.74'ten başladı. Euro ise 17,4682 TL'den yatay başladı.

Enflasyon sonrası dolar 16.75'ten işlem görürken, euro 17.50'ye kadar çıktı.

Dolar kuru BDDK'nın kararı sonrası gerilediği 16.54 TL seviyelerindeki yükselişine ara vererek haftaya sınırlı gerilemeyle başladı. BDDK kararı sonrası 17.36 TL seviyesinden 16.54'e kadar gerilemişti. Ancak bu seviyelerden doların küresel para birimleri karşısında değer kazanmasının da etkisiyle yönünü yeniden yukarı çeviren dolar kuru 16.75'e kadar yükselmişti. TL, dolar karşısında yüzde 7 değer kazanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücreti açıkladı. Buna göre asgari ücret net 5.500 TL oldu. Asgari ücretteki artış yüzde 30 olarak gerçekleşti.

Enflasyon rakamları sonrası dolar ve euro kurunda son durum ile ilgili etiketler Dolar Euro enflasyon piyasa
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.