'Enerjide güçlü iş birliği bölge için önemli'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez,Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ve Türkmenistan Jeoloji Bakanı Şahım Abdrahmanov ayrı ayrı heyetler arası görüşme yaptı.

Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde Azerbaycan Enerji Bakanı Perviz Şahbazov ve Türkmenistan Jeoloji Bakanı Şahım Abdrahmanov ayrı ayrı heyetler arası görüşme gerçekleştirdi. Daha sonra üç ülke arasında heyetler arası görüşmelerin yapılmasının ardından, ‘Üçlü Enerji Bakanları Toplantısı Ortak Bildirisi’ni imzaladı. İmza töreninin ardından yaptığı açıklamada Dönmez, ortak tarih ve ortak kültür mirasının üzerine kurulu ilişkilerin mükemmel seviyede sürdürülmesinin herkes için memnuniyet verici olduğunu söyledi.

Siyasi ve ekonomik gündemin büyük bir belirleyici öğesi olan enerji sektörü de küresel dönüşümlere paralel olarak büyük bir hızla değişmekte. Ülke olarak biz de dünyada yaşanan gelişmelere uyumlu olarak, kendi enerji sektörümüzde bir dönüşüm sürecini sürdürmekteyiz. Milli enerji ve maden politikamızla birlikte yerli ve yenilenebilir enerjilerin kullanımına öncelik verdik. Altyapı yatırımlarımızı geliştirmeye devam ediyoruz. Bizler bu adımları atarken başta Azerbaycan ve Türkmenistan olmak üzere bütün dostlarımızı yanımızda görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Bizim önceliğimiz her zaman ülkemiz ve bölgemizdeki insanların refahı oldu ve olmaya da devam edecek.

Dünyada yaşanan gelişmelerin dışında kalmak mümkün değil.

'Enerjide güçlü iş birliği bölge için önemli' ile ilgili etiketler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Fatih Dönmez
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.