Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Elektrik ve doğalgazda vatandaşlara desteğimiz sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik dağıtım şirketleriyle yaptığı toplantı sonrası açıklamalar yaptı. Toplantının verimli geçtiğini belirten Bakan Dönmez, "Elektrik ve doğalgazda vatandaşa desteğimiz sürüyor. Enerji ürünlerimize devletimizin doğrudan ya da dolaylı desteği 165 milyar liradır. Elektrikte yüzde 50 doğal gazda yüzde 75" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrik faturalarındaki artışı konuşmak için dağıtım şirketleriyle toplantı yaptı. Toplantı sonrası açıklamalar yapan Bakan Dönmez, vatandaşlara elektrik ve doğalgazda desteğin sürdüğünü kaydetti.

Bakan Dönmez'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Mevcut durum ve altyapı durumunu ele almak için bir araya geldik. Afet yönetimi çalışmalarımızı revize ettik.

Son 20 yılda elektrikte kurulu gücü 3,5 kat artırdık.

Bakanlık bünyesinde kriz yönetim merkezi kurduk. Fırsatları ve tehditleri değerlendirdik verimli bir toplantı oldu.

Muhalefitini Türkiye'nin tökezlemesi üzerine kuran muhalefetin her gün yalanlarla dolu bir yokuştan indiğini görüyoruz. Provokasyondan medet umanların her zaman karşısında olacağız.

Elektrik üretiminde dışa bağımlılığımız yüzde 50. Burada asıl sorun elektrik üretim maliyetlerinin artması.

Elektrik ve doğalgazda vatandaşa desteğimiz sürüyor. Enerji ürünlerimize devletimizin doğrudan ya da dolaylı desteği 165 milyar liradır. Elektrikte yüzde 50 doğal gazda yüzde 75."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez: Elektrik ve doğalgazda vatandaşlara desteğimiz sürüyor ile ilgili etiketler Fatih Dönmez Elektrik Şirket toplantı
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.