Enerji krizinde en kötüsünü henüz görmedik

Rusya-Ukrayna savaşı, bu kış Avrupa’yı donduracak. Rusya’nın Avrupa’nın gazını Ukrayna’ya verdikleri nedeniyle kesmesi enerji krizini artıracak. Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, enerji krizi için en kötüsünün henüz gelmediğini belirterek, fiyat artışları ve enerji arz kesintilerinin daha da artabileceğini söyledi.

Sidney’de bir toplantıda konuşan Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol, bu büyüklük ve karmaşıklıkta bir enerji krizini dünyanın daha önce hiç görmediğini belirtti.
Bu kışın Avrupa’da çok çok zor geçeceğini vurgulayan Birol, “Bu dünya ekonomisi üzerinde ciddi etkileri olabilecek önemli bir endişe” dedi.


Birol, 1970’lerde petrol krizinin enerji ve yakıt verimliliği anlamında önemli yeniliklere kapı açtığını da belirttiği konuşmasında, “Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan sürecin hükümetlerin yenilenebilir enerjiye geçiş hızları üzerinde benzer bir etki yaratabileceğini” de aktardı.

Enerji krizinde en kötüsünü henüz görmedik ile ilgili etiketler enerji krizi enerji Uluslararası Enerji Ajansı Başkanı Fatih Birol
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.