Enerji ekonomi uzmanları İstanbul'da buluştu!

Enerji Ekonomisi alanında uzman dünyanın önde gelen bilim insanları İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Enerji, Ekonomi ve Güvenlik Kongresi’nde (ENSCON) buluştu.

Dünyada Enerji ekonomisi alanında önde gelen isimlerinden Prof. Dr. Muhammad Shahbaz, Doç. Dr. Ayfer Gedikli ve Prof. Dr. Seyfettin Erdoğan koordinatörlüğünde, başta TİKA (Türk İş Birliği ve Koodinasyon Ajansı Başkanlığı) olmak üzere çok sayıda üniversite, kurum ve kuruluşun katkılarıyla beşincisi gerçekleştirilen ENSCON kongresine otuz civarında ülkeden saygın bilim insanı katılarak, enerji ekonomisi, çevre ekonomisi, küresel iklim değişiklikleri ve etkileri konularında bildiriler sundu.

Enerji ekonomi uzmanları İstanbul'da buluştu!

“DÜNYANIN ÖNDE GELEN İSİMLERİ”

Dünyanın enerji ekonomisi alanında önde gelen akademisyenleri olan, Prof. Dr. Muhammad Shahbaz (Montpellier Business School), Prof. Dr. Gary Campbell (Michigan Technological University), Prof. Dr. Berrin Tansel (Florida International University), Prof. Dr. Shawkat Hammoudeh (Drexel University), Prof Dr Jiří Jaromír Klemeš (Brno University of Technology) and Prof. Dr. Lixiao Zhang (Beijing Normal University) aynı panelde bir araya geldi.
8-9-10 Kasım tarihlerinde İstanbul’da üç gün süren kongrede yüzden fazla bildiri sunuldu.
Bildiriler, inceleme sürecinden geçtikten sonra dünyanın önde gelen dergilerinde makale olarak yayımlanacak ve öne çıkan politika önerileri ise konuyla ilgili kamu ve özel sektör yetkilileriyle paylaşılacak.

Enerji ekonomi uzmanları İstanbul'da buluştu! - Resim : 2


YILIN BİLİM İNSANI ÖDÜLÜ

Kongre kapsamında Prof. Dr. Muhammad Shahbaz’a yaptığı çalışmalar nedeniyle “Yılın Bilim İnsanı” ödülü de verildi. Ödül, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından, çevre ekonomisi alanında yaptığı uluslararası yayınlarla çevresel farkındalığa yaptığı katkıların yanı sıra bu alanda çalışan bilim insanlarına esin kaynağı olduğu gerekçesiyle verildi.

Enerji ekonomi uzmanları İstanbul'da buluştu! ile ilgili etiketler TİKA enscon enerji
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.