Endonezya'da yolcu uçağı denize düştü

Endonezya'da iç hat seferi yapan bir yolcu uçağı kalkıştan 4 dakika sonra ciddi bir irtifa kaybı yaşadı ve kısa süre sonra kule ile irtibatı kesildi. İçinde 62 kişinin bulunduğu uçağın düştüğü kesinleşti.

Endonezya'da Sriwijaya Air'e ait Boeing 737-500 tipi yolcu uçağının kalkışından 4 dakika sonra çok ciddi irtifa kaybı yaşadığı öğrenildi. Bölgeden edinilen bilgiye göre, havalandıktan kısa bir süre sonra 10 bin feet'e çıkan uçak, aniden yavaşlayarak 250 feet'e kadar düşüş yaşadı. Daha sonra ise içinde 62 kişinin bulunduğu uçaktan gelen veri akışı tamamen kesildi.

CAKARTA'DAN HAVALANDI

Yerel medyanın aktardığı bilgiye göre, uçağın Batı Kalimantan bölgesindeki Pontianak'a gitmek üzere Cakarta'dan havalandığı öğrenildi.

UÇAKTA 56 YOLCU, DÖRT MÜRETTEBAT VE İKİ PİLOT BULUNUYORDU

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, uçakta 56 yolcu, dört mürettebat ve iki pilot olmak üzere 62 kişi vardı. 56 yolcunun 46'sının yetişkin, yedisinin çocuk ve üçünün de bebek olduğu öğrenildi.

Endonezya'da yolcu uçağı denize düştü

ENKAZ BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLERE ULAŞILDI

Denize düştüğü öğrenilen uçağın ilk bulunduğu anlara ait fotoğraflar da gelmeye başladı. Söz konusu fotoğraflarda, uçağın enkazından çıkan parçaların görevliler tarafından çıkarıldığı görülüyor.

Endonezya'da yolcu uçağı denize düştü - Resim : 2

2018'DE DENİZE DÜŞEN UÇAKTA 189 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Endonezya'da Lion Hava Yollarına ait "JT 610" sefer sayılı Boeing 737 Max 8 tipi uçak, 29 Ekim 2018'de Cakarta'dan Sumatra Adası'ndaki Pangkal Pinang şehrine gitmek üzere havalandıktan kısa bir süre sonra denize düşmüştü. Korkunç kazada 189 kişi yaşamını yitirmişti.

Endonezya'da yolcu uçağı denize düştü ile ilgili etiketler uçak Endonezya Havalimanı Deniz uçak kazası yolcu
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.