Koronavirüs yasaklarına uymayanlara hapis cezası

İlk olarak Çin'de ortaya çıkan ve büyük bir hızla tüm dünyaya yayılan koronavirüs tedbirleri kapsamında Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya, salgının azaltılması çalışmalarına engel olanları 1 yıl hapis cezasıyla cezalandıracak.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı saran koronavirüs salgını on binlerce insanın yaşamını yitirmesine neden oldu. Enfekte olan kişi sayısı ise 500 bini geçti.

YASAĞA UYMAYANA 1 YIL CEZA

Endonezya’da ölümcül virüsle mücadele kapsamında toplanma yasağına uymayanlara 1 yıl hapis cezası verilebileceği belirtildi.

Tempo gazetesinde yer alan habere göre, Ulusal Emniyet Sözcüsü Argo Yuwono, koronavirüs nedeniyle uygulamaya konulan toplanma yasağını ısrarla ihlal edenlerin cezai yaptırımla karşılaşabileceğini bildirdi. Yuwono, yasaya göre salgının azaltılması çalışmalarına engel olanların 1 yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini ifade etti.

6 BİN 165 DOLAR CEZA KESİLECEK

Kalabalıkları önlemek amacıyla önceliklerinin uyarmak olduğunu vurgulayan Yuwono, tüm uyarılara rağmen dağılmayan kişiler hakkında soruşturma başlatılacağını aktardı.

Öte yandan Yuwono, karantinayı ihlal edenlere de bir yıl hapis ya da 100 milyon rupiaha (yaklaşık 6 bin 165 dolar) para cezası alabileceğini kaydetti.

ASYA ÜLKESİNDE ÖLÜ SAYISI 78'E ÇIKTI

Ülkede koronavirüs salgının merkez üssü konumunda olan başkent Cakarta'da vaka sayısı 515'e yükselirken, 49 kişi hayatını kaybetti. Endonezya genelinde ise virüs bulaşan kişi sayısı 893’e, can kaybı sayısı 78’e çıktı.

Koronavirüs yasaklarına uymayanlara hapis cezası

NE OLMUŞTU?

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkan koronavirüs (corona virus) kısa sürede dünyaya yayılarak, binlerce kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Dünya Sağlık Örgütü’nün ‘pandemi’ (küresel salgın) ilan ettiği koronavirüs Türkiye’de de görülürken, 75 kişi yaşamını yitirdi.

Koronavirüs yasaklarına uymayanlara hapis cezası ile ilgili etiketler Endonezya Koronavirüs Korona hapis Ceza hapis cezası
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.