Endemik ne demektir? TDK endemik kelimesi ne anlama geliyor?

Günlük dilde oldukça sık kullanılan kelimelerden olan endemik kelimesi, birçok kişi tarafından araştırılıyor. Özellikle coğrafi bir terim olan endemik kelimesi ile ilk kez karşılaşanlar kelimenin anlamını Türk Dil Kurumu'nun internet sitesinde sorguluyor. Peki endemik ne demek? Endemik ne anlama geliyor?

Gündelik hayatta televizyonda, gazete ve dergilerde ya da derslerde sıklıkla karşımıza çıkan bazı kelimeler anlamları itibariyle kafa karıştırmaya devam ediyor. Bu kelimelerden birisi de endemik kelimesidir. Endemik nedir, ne demektir? Endemik kelimesi TDK'ya göre ne anlama geliyor?

ENDEMİK NE DEMEKTİR?

Fransızca kökenli olan endemik kelimesi, sadece bir bölgede yaşayan, yaşayabilecek özel bitki ve hayvanlara verilen bir isimdir.

Diğer yandan belli bölgeden salgın olmaksızın sık görülen hastalıkalra da endemik denilebiliyor.

Yalnızca Türkiye'de yetişen 16 endemik bitki türü

Endemizm, bulunduğu bölgenin ekolojik şartları yüzünden yalnızca belirli bölgede yaşayan/yetişen, dünyanın başka yerinde yaşama/yetişme ihtimali olmayan, yöreye özgü hayvan/bitki türüdür. Latince endemos kelimesinden gelir ve "yerli" anlamında kullanılmaktadır.

Endemik ne demektir? TDK endemik kelimesi ne anlama geliyor? ile ilgili etiketler Türk Dil Kurumu endemik ne demektir endemik ne anlama geliyor endemik TDK
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.