En yaygın okunan 7 mucizevi dua! Bir mucize olması için edilen dualar...

En yayın okunan 7 mucizevi dua merak ediliyor. Müminlerin hayatlarında pek çok değişime ve fazilete sebep olan mucizevi dualar, okuyanın dileklerini gerçekleştiriyor. Pek çok kez şahit olunan dilek duaları hayatınıza mucizeleri çağırıyor. İşte bir mucize olması için edilen en yayın 7 mucizevi dua...

Kuran-ı Kerim'de yer alan dua ayetleri yüzyıllardır müminlerin gönüllerine huzur ve inşirah bahşediyor. Hayatlarında bir mucize olması için çabalayanlar, dileklerinin gerçekleşmesi için en yaygın okunan duaları ezberleyip Allah u Teala'dan niyaz ediyor. İşte en yaygın okunan 7 mucizevi dua...

Rızık bollaşması, aile içi sorunların giderilmesi, dileklerin gerçekleşmesi ve hastalıkların geçmesi adına edilen ve müminlerin hayatlarında bir mucize yaratacak dualar pek çok kişinin merak konusudur. 

Kuran'da yer alan dua ayetlerinin yanısıra Peygamber efendimizin nasihatleri ve tavsiyeleri ile edilen mucize dualar birçok kişinin hayatını değiştirmiştir. Hepimiz şahit olduğumuz bu mucizevi durumların hangi dualar ile gerçekleştiğini merak ederiz. İşte bir mucize olması için edilen dualar...

EN YAYGIN OKUNAN 7 MUCİZEVİ DUA!

Ruhsal sıkıntılardan kurtulmak için edilen mucize dualar ile birlikte kazalardan korunmak için edilen dualar da müminlerin merakla araştırdığı konulardan olmuştur.

1 - Ruhsal sıkıntılardan kurtulma duası

Her sabah ve her akşam üçer defa okunacak bu dua ile kişinin ruhsal esenliğe kavuşacağı ifade edilmektedir.

Bismillahirrahmanirrahim

Ellezîne kâle lehumun nâsu innen nâse kad cemeû lekum fahşevhum fe zâdehum îmânâ(îmânen), ve kâlû hasbunâllâhu ve ni’mel vekîl. (amin)

Karınca duası nedir, ne için okunur? Karınca duası diye bir dua var mı?  Karınca duası okunuşu ve anlamı

2 - Uyku problemlerini gideren mucizevi dua

Bu duayı okuyan kişiler uykuya daha rahat dalar ve uykudayken rahatsız edici rüyalar görmez.

Bismillahirrahmanirrahim

Allahumme ğarati’n-nücûmü ve hedeetil uyûnu, ve ente Hayyün Kayyûmün lâ-te’hüzüke sinetün ve lâ nevmün, yâ Hayyü yâ Kayyûmü ehdi leyli ve enim ayni. (amin)

3 - Dilek duası

Haşr suresinin son üç ayeti olan bu dua ta asrı saadet döneminden beri okunmaktadır. Bu ayetlerin okunması ile dilekleri gerçekleşen pek çok müminin anlatımları bulunmaktadır.

Bismillahirrahmanirrahim

Huvallahulleziy la ilahe illa huve ‘alimulğaybi veşşehadeti huverrahmanurrahıymu.

Huvallahulleziy la ilahe illa huve elmelikulkuddususselamul mu’minul muheyminul ‘aziyzul cebbarul mutekebbiru subhanallahi ‘amma yuşrikune.

Huvallahul halikul – bariy-ulmusavviru lehum’esma ulhusna yusebbihu lehu ma fiyssemavati vel’ardı. Ve huvel’aziyzulhakiymu. (amin)

Sıkıntıdan kurtulmak için okunacak dua! | Hazreti Muhammed'in duası!

4 - Kaza-beladan korunmak için okunan dua

Uzun bir yolculuğa çıkan veya tehlikeli bir işe girişen kişilerin bu duayı okumaları halinde inşallah kaza-beladan korunacaklardır.

Bismillahirrahmanirrahim

Bismi’l-lahi’l-lezi lâ yedurru me’a ismihi şey’ün fi’l-ardi velâ fi’s-semâi ve hüve’s-semî’ü’l-alîm. (amin)

5 - Aile mutluluğunu temin eden dua

Eşler arasındaki muhabbetin artmasını sağlayan bu mucizevi dua aynı zamanda çocukların da hayırlı birer evlat olarak yetişmelerine vesile olur.

Bismillahirrahmanirrahim

İnnellezıne amenu ve amilus salihati se yec’alü lehümür rahmanu vüdda (amin)

6- Nimetleri bollaştıran şükür duası

Bu şükür duası aynı zamanda bereket duası hükmündedir. Zira şükretmek rızık kapılarının açılmasına vesile olmaktadır.

Bismillahirrahmanirrahim

Ya Rab, lekel hamdu kema yenbaği li celali vechike ve li azimi sultanike. (amin)

7 - En büyük günahların affına vesile olan tövbe duası

Bu duayı gusül abdesti aldıktan sonra okuyan kişilerin inşallah daha önce işledikleri günahlar affolunur.

Bismillahirrahmanirrahim

Estagfîrullahel’azîm ellezî lâ ilâhe illâ huv el-hayyel-kayyûme ve etebü ileyh (amin)

En yaygın okunan 7 mucizevi dua! Bir mucize olması için edilen dualar... ile ilgili etiketler dua 7 mucizevi dua mucize dualar en yayın mucize duaları
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.