En uzun süren dizi hangisidir? Türkiye'nin en uzun dizileri hangileridir?

Türkiye'de en uzun süren dizilerin listesini yapsak hepimizin aklına belli başlı diziler gelir. Konuları ve karakterleriyle herkesin hayatına dokunmuş onlarca Türk dizilerinden bazıları yıllarca sürmüştür. Ülkemizin en uzun süren dizilerini sizler için derledik.

Türk dizi tarihinin en iyi yapımları arasında gösterilen birçok dizinin ortak noktası yıllarca sürmeleridir. Özellikle 90'lı yıllarla birlikte TV dizileri yüzlerce bölüm süren yapımlardan oluşmaya başlamıştır. Çiçek Taksi'den Bizimkiler'e kadar en uzun süren dizilere haberimizde yer verdik.

EN UZUN SÜREN TÜRK DİZİLERİ!

BİZİMKİLER

Türkiye'de ekranların en uzun süre yayında kalan dizilerinden biri Bizimkiler. Dizi ilk kez 1989 yılında TRT ekranlarında seyirciyle buluştu. İlk kadroda dizinin ana kahramanları olan aileyi Erdal Özyağcılar, Ayşe Kökçü, Bensu Orhunöz ve Atılal Uluışık oynuyordu. Cihat Tamer de Özyağcılar'ın canlandırdığı karakterin ağabeyi rolündeydi. Ancak ilerleyen bölümlerde Tamer ayrıldı yerine Engin Şenkan geldi. Dizi unutulmaz karakterleriyle 1989- 1994 arasında TRT'de ekrana geldi.

En uzun süren dizi hangisidir? Türkiye'nin en uzun dizileri hangileridir?

SÜPER BABA

Türk TV tarihinin hafızalara kazınan dizilerinden biri de Süper Baba oldu. Şevket Altuğ, Sümer Tilmaç, Sevinç Erbulak, Jülide Kural, Şevval Sam, Bennu Yıldırımlar, İsmet Ay'ın da bulunduğu bir kadronun rol aldığı dizi 1993 ile 1997 yılları arasında ekrana geldi.

En uzun süren dizi hangisidir? Türkiye'nin en uzun dizileri hangileridir? - Resim : 2

MAHALLENİN MUHTARLARI

90'larda moda olan mahalle dizilerinden biri de Mahallenin Muhtarları'ydı. Dizi 1992'de başladı 2002'ye kadar sürdü.

En uzun süren dizi hangisidir? Türkiye'nin en uzun dizileri hangileridir? - Resim : 3

PERİHAN ABLA

Perran Kutman ile Şevket Altuğ'un başrolleri üstlendiği Perihan Abla belki diğerleri gibi uzun yıllar boyunca devam etmedi ama etkisi kuşaklarca sürdü.

Türk yerli dizi sektörünün bir dönemine öncülük eden dizi 1986 ile 88 yılları arasında yayınlandı.

En uzun süren dizi hangisidir? Türkiye'nin en uzun dizileri hangileridir? - Resim : 4

HAYAT BİLGİSİ

Perran Kutman'ın unutulmaz bir kompozisyon çizdiği dizilerden biri de Hayat Bilgisi'ydi. Dizi, 2003 yılında başladı 2006 yılında sona erdi

En uzun süren dizi hangisidir? Türkiye'nin en uzun dizileri hangileridir? - Resim : 5

FERHUNDE HANIMLAR

Ekrandaki bir çok dizinin aksine Ankara ağırlıklı oyuncu kadrosuyla öne çıktı Ferhunde Hanımlar. Dizi 1993 ile 1999 yılları arasında yayınlandı.

En uzun süren dizi hangisidir? Türkiye'nin en uzun dizileri hangileridir? - Resim : 6

ARKA SOKAKLAR

Ekran ömrü uzun süren ve hala devam eden dizilerden biri de Arka Sokaklar. Dizi 2006 yılında yayın hayatına başladı. Dizinin tekrar bölümleri de yeni bölümleri kadar ilgiyle izleniyor.

 

En uzun süren dizi hangisidir? Türkiye'nin en uzun dizileri hangileridir? ile ilgili etiketler televizyon en uzun dizi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.