En uzun oruç hangi ülkede ve ilde tutuluyor 2019? Kaç saat?

En uzun oruç hangi ülkede tutuluyor? 2019 yılının Ramazan ayı tüm dünyada büyük bir coşkuyla karşılandı. Bugün Müslümanlar yılın ilk orucunu tutuyor. Orucun süresi ise yine en çok merak edilen konular arasında. En uzun oruç hangi ülkede tutuluyor, kaç saat en uzun oruç hangi şehirde gibi sorulara yanıt aranıyor. Konu hakkında tüm ayrıntılar haberimizde. İşte 11 ayın sultanı hakkında detaylar. Peki en uzun oruç hangi ülkede tutuluyor 2019?

En uzun oruç hangi ülkede ve ilde tutuluyor 2019? Tüm dünyada bugün Ramazan ayının ilk orucu tutulmaya başlandı. Bununla birlikte merak edilen konular hakkında yapılan araştırmalar da hız kazandı. En uzun oruç hangi ülkede tutuluyor, en fazla kaç saat oruç tutuluyor, en uzun oruç hangi şehirde gibi sorulara yanıt aranıyor. Biz de bu konuyu sizler için inceledik ve haberimize ekledik. Peki en uzun oruç hangi ülkede ve şehirde tutuluyor 2019? İşte ayrıntılar...

EN UZUN ORUÇ HANGİ ÜLKEDE VE İLDE TUTULUYOR 2019?

Kameri ay hesaplamalarına göre, şevval ayının hilali, Ramazan'ın 29'uncu gününün akşamı görüleceği için Ramazan bu yıl 29 gün sürecek. Buna göre, Türkiye genelinde ramazanın birinci günü en uzun oruç 16 saat 10 dakika ile Sinop'ta, en kısa oruç ise 15 saat 33 dakika ile Hatay'da tutulacak.

EN KISA ORUÇ TUTAN ÜLKELER

En kısa orucun tutulacağı ülke Arjantin olacak. Oruç süresi 9 saatten daha kısa sürecek. En kısa oruç tutan ülkeler Nijerya, Endonezya, Etiyopya ve Brezilya gibi ülkelerde de oruç süresi oldukça kısa olacak.

EN UZUN ORUÇ TUTAN ÜLKELER

Kuzey Yarım Küre'de en uzun oruç tutan ülkelerin başında Avrupa ülkeleri geliyor. Avrupa ülkelerinde oruçlu kalma süresi daha uzun olacak. Almanya, Belçika ve Hollanda da oruç tutma süreleri 18 saatin üzerinde olacak. En uzun oruç tutulacak Avrupa ülkeleri ise, İskandinav ülkeleri olacak.

En uzun oruç hangi ülkede ve ilde tutuluyor 2019? Kaç saat? ile ilgili etiketler Ramazan oruç
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.