En Nusra sözcüsünden açıklama geldi

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a önceki gün düzenlenen suikastı, El Nusra'nın üstlendiği iddia edilmişti. Ancak bir açıklama yapan El Nusra sözcüsü bu iddiayı yalanladı.

Mısır gazetesi El Yum El Seba ise Karlov'a düzenlenen suikastı, Fetih el Şam öncülüğünde İdlib'de kurulan Fetih Ordusu'nun üstlendiğini yazmıştı. Haberde, Fetih Ordusu'nun suikastı üstlendiğini açıkladığı sözde bildirinin görüntüsüne de yer verilmişti.

Ancak El Nusra'ya ait olduğu iddia edilen bildirinin sahte ve montaj bir bildiri olduğu kısa bir sürede anlaşılmıştı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan El Nusra sözcüsü de bildirinin kendilerine ait olmadığını açıkladı. İran ve Mısır'ın bu yalanı dünyaya yayma çabası da boşa gitti.

NE OLMUŞTU?

Karlov önceki gün bir sanat galerisindeki sergi açılışında uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti. Karlov'a ateş eden Mevlüt Mert Altıntaş isimli saldırgan, önce El Nusra'ya ait olduğu iddia edilen Arapça bir slogan atmış, ardından da "Halep'i unutmayın, Suriye'yi unutmayın" diye bağırmıştı. Olay yerine gelen polislerle çatışan Altıntaş, daha sonra boynundan vurularak öldürülmüştü. Rusya Dışişleri Bakanlığı, suikastı 'terör eylemi' olarak nitelemişti.

جبهة #فتح_الشام تؤكد أن هذا البيان مزور وننفي صلتنا بما جاء فيه pic.twitter.com/y0tZzrnTH9

— حسام الشَّافعي (@Husam_011) 21 Aralık 2016

211220161843268761926_3.jpg

En Nusra sözcüsünden açıklama geldi ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.