En kısa ve güzel cuma mesajları!

Bu gün Ramazan ayı öncesi son Cuma namazı kılınacak. Ramazan'ın gelişiyle birlikte Cuma günleri ve Cuma namazları da ayrı bir önem kazanıyor. En kısa ve güzel Cuma mesajlarını sizler için derledik. İşte en anlamlı ve kısa Cuma mesajları...

Cuma mesajlarını bu gün sevdiklerinize atabilirsiniz. Bu Cuma Ramazan öncesi son Cuma namazı kılınacak. Tüm sevdiklerine güzel ve anlamlı 2017 Cuma mesajı göndermek isteyenler için en anlamlı ve kısa Cuma mesajları ve SMS'leri...

2017 Ramazan ayı öncesi son Cuma namazı bugün kılınacak. Bu gün sosyal medyanın gündeminde en anlamlı ve kısa Cuma mesajları var. Bu özel günde sevdiklerine cuma mesajları göndermek isteyen bireyler, en güzel ve kısa mesajlar için internet üzerinden araştırma yapmaktadır. İşte sevdiklerinize gönderebileceğiniz en güzel cuma mesajları...

Cuma mesajlarına haberimizin detayında ulaşabilirsiniz. Cuma namazının İslam dinindeki yeri ve Müslümanlar için oluşturduğu önemi tartışılmazdır. Cuma günü, Müslüman toplumlar için birlik olma, bir araya gelip kaynaşma günlerindendir. Nüfusu fazla olan Müslüman toplumlarda, Cuma namazları birbirini görememiş tanıdıklar, akraba ve arkadaşların bir araya gelmesine yardım eden, ihtiyaç sahiplerine yardım edilen, toplumun toplu bir dayanışma içine girdiği kutsal günlerden biridir. Bu nedenle, Cuma günü cem olmak anlamına gelmektedir. Müslümanların bir kalabalık oluşturarak birlikte kıldığı Cuma namazları, topluca yapılan bu ibadet Cuma gününü İslam dini için farklı bir yere koyar.

cuma

EN GÜZEL CUMA MESAJLARI

- Cennet bahçelerinin gülleri yüzüne, bülbüllerin nağmeleri diline, Allah sevgisi gönlüne, bu güzel günün bereketi üzerine olsun. Hayırlı nurlu cumalar.
-Yine takvim yaprakları Cuma’yı gösteriyor. Rabbim bu mübarek gün hürmetine günahlarımızı af buyursun. Bizlere esenlik versin.Ahir zaman fitnelerinden, kazalardan, belalardan, sıkıntılardan, şerli kimselerin ve şeytanın tuzaklarından bizi ve sevdiklerimizi korusun. Hakkımızda hayırlı olan hacetlerimizi kabul buyursun. Amin
- Ey iman edenler! Cuma günü namaz için çağrı yapıldığı zaman, hemen Allah’ın zikrine koşun ve alışverişi bırakın Eğer bilirseniz bu, sizin için daha hayırlıdır

- Cuma gibi günümüz var. İslam gibi dinimiz var. Muhammed gibi sahimiz var. Allah dedim, dostum dedim, 99 ismine mühür vurdum, üstüne. Cumanız Mübarek Olsun.
- İnsanın bu dünyaya gönderilmesinin hikmeti ve gayesi, Halk-ı Kainatı tanımak ve ona iman edip ibadet etmektir. Cumanız Mübarek olsun.
- Gevşeklik göstermeyin, üzülmeyin! Eğer inanmışsanız şüphesiz en üstün olan sizsiniz.(Ali İmran) Hayırlı Cumalar.
- Bizi yoktan var eden, varlığından haberdar eden, yaratıp imtihan eden, imtihan edip sabır veren Allah'ın müminlerini bağışlaması dileğiyle Cumanız Mübarek olsun!


CUMA NAMAZI SAATLERİ

Cuma namazları, kalabalık bir cemaatle, bitişinde dualar eşliğinde kılınan namazlardır. 26 Mayıs itibari ile İstanbul için Cuma namazı saati 13.08’dir. Başkentimiz Ankara için, 26 Mayıs 2017 tarihinde kılınacak olan Cuma namazı vakti, öğlen saatler saat 12.53’ü gösterdiği vakit kılınacaktır.


CUMA NAMAZININ ÖNEMİ VE KILINIŞI

Kur’an ı Kerim’de geçen ‘’namaz dinin gereğidir’’ ayetine göre, bütün Müslümanların amel defterinde kılacak oldukları ve kıldıkları namazın önemi büyüktür. Cuma namazı, günde 5 vakit namaz kılma görevini yerine getirmeyen insanların dahi ne olursa olsun kılmaları gerektiği bir namazdır. Bu namazı kılmak bütün Müslümanların boyunlarının borcudur. Cuma namazının ve bayram namazının Müslümanlar için, özellikle Müslüman erkekler için kılınması gerekir.

Cuma gününün önemi ile ilgili Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (SAV) bir Hadis-i Şerif’inde “Allah katında günlerin efendisi Cuma’dır. O Kurban ve Ramazan bayramı günlerinden de faziletlidir.’’ Cuma gününün dinimiz için bir başka önemi, Hz. Adem’in Cuma günü yaratılmış olması, Cuma günü yer yüzüne ayak basmış olması ve o gün vefat etmesidir. Ayrıca, Kur’an ı Kerim’de kıyametin Cuma günü kopacağından bahsedilmiştir. Peygamber Efendimizin başka bir Hadis-i Şerif’inde, Cuma gününden “Dört gecenin gündüzü de gecesi gibi faziletlidir. Allah-u teâlâ, o günlerde dua edenin isteğini geri çevirmez, onları mağfiret eder ve onlar bu günlerde bol ihsana nail olurlar.

Denilmiştir. Bu günlerden birisi de Cuma günleridir. Cuma namazları Cuma günü öğlen vakitlerinde kılınmaktadır ve kılınış şekli itibari ile diğer namazlardan farklılıklar taşımaktadır. Bu nedenle, özellikle İslam dinindeki kutsal ve mübarek yerinden ötürü her Müslüman erkeğin Cuma namazının nasıl kılındığını bilmesi gerekir. Cuma namazı, 16 rekattan oluşan bir namazdır. İlk olarak 4 rekatlık sünneti kılınan Cuma namazının bu ilk sünnet bölümü, öğle namazı ile aynıdır. Bu namaz, cemaatte o an cami içerisinde bulunan her Müslüman erkek tarafından bireysel olarak kılınmaktadır. Daha sonra, yalnızca cami içerisinde duyulacak bir seviyede bulunan bir sesle, ikinci bir ezan okunur ve Cuma hutbesi okunur. Bütün bunlardan sonra, 2 rekatlık farzı kılınan Cuma namazından sonra 4 rekat olan son sünnet öğle namazı şeklinde kılınır. Kılınış şekli ise ilk sünnetteki gibidir. Daha sonra öğle namazı farzına benzer şekilde bir namaz daha kılınmak suretiyle Cuma namazı tamamlanır. Cuma namazlarında, Müezzinin cemaate nasihat etmesi ile birlikte toplu olarak Ayet-el KÜrsi ve çeşitli tesbihler okunur, iyi ve hayırlı dualar edilir ve ülkenin huzur ve birliği ile temenniler paylaşılır. Daha sonra cemaat dağılmaktadır.

En kısa ve güzel cuma mesajları! ile ilgili etiketler cuma mesaj kısa güzel cuma mesajları 2017
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.