"En iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOGG Gemlik Üretim Tesisleri'nin inşaatının başlama törenine yaptığı konuşmasından detaylarında bulunduğu bir paylaşımda bulundu. Tesisin çalışmaya başlamasının ardından yıllık kaç otomobil üreteceğini, 2030'a kadar hedeflenen rakamı da paylaşan Erdoğan, "Dünyada en iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız. 'Devrim otomobilini' müzeye mahkum edenler, 'devrin otomobilinin' yollarımızda kullanılmasına mani olamayacaklardır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye'nin Otomobili" ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. 

2022 yılı sonunda seri üretime başlanmasının ardından senede 175 bin araç üretileceğini, 2030'a kadar 5 farklı modelde 1 milyon aracın piyasaya sürüleceğini belirten Erdoğan, "Dünyada en iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız. 'Devrim otomobilini' müzeye mahkum edenler, 'devrin otomobilinin' yollarımızda kullanılmasına mani olamayacaklardır." ifadelerini kullandı.

"En iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız"

Cumhurbaşkanı paylaşımında "Aşamayacağımız hiçbir zorluk yoktur" başlıklı bir grafiğe de yer verdi.

Grafikte, Erdoğan'ın bugün, 'Türkiye’nin Otomobili"nin üretileceği TOGG Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni'nde yaptığı konuşmadaki bazı ifadeleri yer aldı.

TOGG'a ait teknik detayların da aktarıldığı grafikte, tesisin yapımının 18 ayda tamamlanacağı, 2021 yılında hat montajlarına başlanacağı, 2023 yılına kadar 4 bin 300 kişinin istihdam edileceği, 2022 yılı sonunda ilk seri üretimin gerçekleşeceği, yılda 175 bin araç üretileceği, 2030'a kadar 5 farklı modelde 1 milyon aracın piyasaya sürüleceği bilgilerine yer verildi.

Paylaşımda ayrıca "Türkiye'nin Otomobili"ne ait bir de fotoğraf kullanıldı.

"En iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız" - Resim : 2

"En iyiler liginde oyuncu olmaya hazırız" ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOGG Türkiye'nin Otomobili
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.