En iyi Kore dizileri 2021! Tüm dünyanın izlediği Kore yapımı diziler

Son dönemde Kore yapımı dizilerin popülerliği artıyor. Ülkemizde de etkili olan Hallyu yani Kore dalgası, ilgililerin merak konusu oldu. Kore'ye ilgi arttıkça da dizilerin de izlenme sayısı yükseliyor. Peki en iyi Kore dizileri 2021 hangileri?

Dünyanın izlediği Kore dizileri ülkemizde de takip ediliyor. Son günlerde Hallyu yani Kore Dalgası Türkiye'de de etkili oluyor. Kore kültürüne ilgisi olan veya takip edenler, Kore yapımı dizileri izlemek için de internette araştırmalar yapıyor. Fantastik Kore dizileri izlemek istiyosanız listemizi inceleyin. Peki en iyi Kore dizileri hangileri? İşte dünyanın izlediği Kore dizileri...

Kore dizileri içerisinde fantastik, komedi, korku ve diğer türler de var.

EN İYİ KORE DİZİLERİ 2021

Kore dizisi deyince akla ilk gelen Guardian: The Lonely and Great God ile başlayan Kore dizileri izleme akımı, sonrasında gelen üst düzey yapımlarla devam etti.

İşte, Netflix Kore dizileri başta olmak üzere online dizi izleme sitelerinde bulabileceğiniz aksiyon, dram, romantik komedi ve tarih türünde en güzel Kore yapımları...

1. Crash Landing on You, IMDb puanı: 8.7

Lee Jeong-hyo yönetmenliğinde 2019’da çekilen Netflix yapımı bu romantik dizide Güney Koreli Yoon Se Ri adlı varlıklı bir kadının geçirdiği kaza sonrasında yaşadığı aşk macerası anlatılıyor. Yamaç paraşütü kazası geçiren Yoon’un Kuzey Kore’de saklanmak zorunda kalması ve ona yardım eden askerle yaşadığı aşk ele alınıyor. Tüm bunlar gerçekleşirken izleyici ister istemez iki ülke arasındaki düşmanlığı da düşünmeden edemiyor. Belki de diziyi izlenir kılan şeylerden biri budur.

Kore dizileri deyince hemen akıllara gelen oyunculardan Park SeoJoon’un başrolünde yer aldığı Itaewon Class, Netflix’te uluslararası alanda yayımlanıyor. Dram türündeki dizide adaletsiz bir ortamda yaşayan bir grup insanın mücadelesi konu ediliyor. Jo Gwang-Jin tarafından webtoon olarak yazılan ve sonrasında senaryolaştırılan dizide eski bir mahkumun Itaewon’da bir bar açması ancak güçlü rakipleri ile savaşarak açtığı barı korumaya çalışması anlatılıyor.

3. Vagabond, IMDb puanı: 8.3

Sıradan bir adamın kendisini yolsuzluklar silsilesi içinde bulmasını anlatan dizide yine bir “adalet” teması görüyoruz. Uçak kazasında yeğenini kaybeden Lee Seung‑gi’nin başından geçenler anlatılıyor. Dört ödül alan aksiyon-dram türündeki bu yapım, Netflix üzerinden izlenebiliyor.

4. Hospital Playlist, IMDb puanı:8.7

Netflix’te bu yıl yayımlanan Hospital Playlist, doktor dizisi sevenlerin izleyebileceği bir dizi. Dizide 1999’da tıp fakültesine girdiklerinden bu yana arkadaş olan beş doktorun hikayesi anlatılıyor. Ayrıca birlikte müzik grubu da kuran bu grubun hikayesi özellikle Kore müzikleri sevenler için diziyi izlenir kılabilir. 13 yaş sınırı olan dizinin yaratıcıları ise daha önce defalarca kez birlikte çalışan Shin Won-ho ile Lee Woo-jung.

5. Kingdom, IMDb puanı: 8.4

Kore dizileri arasında sizi daha çok korku türündeki yapımlar tatmin ediyorsa Netflix’in ilk Kore dizisi olan Kingdom’ı izleyebilirsiniz. 2019 yapımı 2 sezondan oluşan dizi aslında tam da pandemi döneminde izlemelik. Ülkenin kralının hasta olduğu dedikodularının yayıldığı sırada veliaht prensin halkını salgından kurtarmak için verdiği savaşı anlatıyor. Dizide Ji-Hoon Ju, Doona Bae ve Kim Sungkyu rol alıyor. Yönetmen koltuğunda ise ödüllü yönetmen Kim Seong-hun oturuyor.

6. The King: Youngwonui Gunjoo, IMDb puanı: 8.3

Fantastik Kore dizileri izlemeyi seviyorsanız bu diziyi listenize ekleyebilirsiniz. İki farklı paralel dünyada geçen dizide, Kore İmparatoru Lee Gon’un halkını korumak için paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışması anlatılıyor. Bu sırada diğer bir paralel dünyada ise Güney Koreli Dedektif Jung Tae-Eul da insanların hayatını koruma görevini üstlenmiştir. Hikayenin çatışma noktasını besleyen öge ise insanların dünyasındaki şeytanın bir diğer paralel evrene geçmeye çalışmasıdır. Anlatınca karışık gibi gelse de dizinin merak uyandırdığını söyleyebiliriz.

 

En iyi Kore dizileri 2021! Tüm dünyanın izlediği Kore yapımı diziler ile ilgili etiketler Güney Kore Kuzey Kore kore dizileri fantastik kore dizileri kore yapımı diziler kore dizisi kore dizisi izle
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.