En güzel Babalar Günü hediyeleri 2019!

En güzel Babalar Günü hediyeleri! 16 Haziran 2019 tarihinde Babalar Günü kutlanacak. Babalar Günü'ne yaklaşılırken babalarını mutlu etmek isteyen evlatlar ise güzel hediyeler aramaya başladı. En güzel Babalar Günü hediyelerini sizler için araştırdık. İşte en güzel Babalar Günü hediyeleri! Detaylar haberimizde...

En güzel Babalar Günü hediyeleri! Babalar Günü birçok yerde her sene haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Bu yıl ise Babalar Günü 16 Haziran tarihine denk geliyor. Babasına sürpriz yapmak isteyenler için en güzel tavsiyeleri derledik. İşte 2019 en güzel Babalar Günü hediyeleri! Merak edilen detaylar haberimizde...

BABALAR GÜNÜ HEDİYE ÖNERİLERİ

Kupa bardak

Kalem seti

Deri cüzdan

Ayakkabı

TV koltuğu

Babaya özel tablo fotoğraf

Tavla - satranç seti

Tesbih

Gömlek

Kol saati

2019 BABALAR GÜNÜ NE ZAMAN?
Babalar Günü pek çok ülkede olduğu gini bizim ülkemizde de her yıl haziran ayının üçüncü pazar günü kutlanıyor. Yani bu sene Babalar Günü 16 Haziran 2019 Pazar tarihinde kutlanacak.

BABALAR GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?
Bir Amerikan İç Savaşı gazisinin kızı olan Sonora Smart Dodd, Anneler Günü gibi babaların da bir günü olması gerektiğini düşünmekteydi. Dodd'un babası annelerinin yokluğunda altı çocuğunu tek başına büyütmüştü. Babasının doğum günü olan 5 Haziran'ın Babalar Günü ilan edilmesi için çalışmalara başlamış ama bu çalışmalar o tarihe yetişemeyerek kutlamalar haziran ayının üçüncü pazar gününe ertelenmiştir.

Bu yüzden Babalar Günü Haziran ayında kutlanır. Babalar Günü ilk kez 19 Haziran 1910′da Washington'un Spokane şehrinde kutlanmıştır. 1924 yılında Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Calvin Coolidge kutlamaları desteklemiş; ama resmi olarak Babalar Günü ilan etmemiştir. 1966 yılında ise o dönemin başkanı Lyndon Johnson, her yıl haziran ayının üçüncü pazarının Babalar Günü olarak kutlanacağını açıklayan bir bildiri yayımlamıştır. 1972 yılındaysa başkan Richard Nixon'ın imzasıyla Babalar Günü yasal olarak ABD'de resmi tatil ilan edilmiştir.

En güzel Babalar Günü hediyeleri 2019! ile ilgili etiketler 2019 Babalar Günü
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.