En güzel 19 Mayıs sözleri 2023! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri! Uzun kısa sözler!

En güzel 19 Mayıs sözleri 2020! Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlere armağan ettiği Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı bu senede büyük bir coşkuyla kutlanacak. 19 Mayıs'a kısa bir süre kalması ile en güzel 19 Mayıs sözleri merakla arama motorları üzerinden araştırılmaya devam ediliyor. Atatürk'ün 19 Mayıs sözlerini sizler için araştırdık. İşte, En güzel 19 Mayıs sözleri 2023! Detaylar haberimizde...

En güzel 19 Mayıs sözleri 2020! 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyeti için önemli bir dönüm noktası olarak bilenen özel günlerdendir ve ülkemizde her yıl kutlanmaktadır. Milli mücadelenin başlangıcı olan bugünü, Mustafa Kemal Atatürk, Türk gençliğine armağan etmiştir. 19 Mayıs Gneçlik ve Spor Bayramı'na az bir zaman kala birçok kişi Atatürk'ün 19 Mayıs sözlerini merakla araştırmayı sürdürüyor. En anlamlı ve en güzel 19 Mayıs sözlerini sizler için araştırdık. İşte, En güzel 19 Mayıs sözleri 2020! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri! Uzun kısa sözler! Detaylar haberimizde...

Resimli 19 Mayıs mesajları: Atatürk'ün sözleri ve 19 Mayıs mesajı ...

EN GÜZEL 19 MAYIS SÖZLERİ!

"Milletin bağrından temiz bir nesil yetişiyor. Bu eseri (Türkiye Cumhuriyetini) ona bırakacağım ve gözüm arkamda kalmayacak."(Mustafa Kemal ATATÜRK)

 

Vatanın bütün ümidi ve geleceği size, genç nesillerin anlayış ve enerjisine bağlanmıştır. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

Ahmet Dursun: 19 Mayıs, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ...

''Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum” (Mustafa Kemal ATATÜRK)

''Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir..'' (Mustafa Kemal ATATÜRK)

Atatürk' ün 19 Mayıs İle İlgili Sözleri | Sözler Vadisi

Gençler, milli ve manevi değerlerimize sahip, çalışkan, vatanını, milletini seven bu ülkenin yarınları olarak; daha çok çalışmalı ve ay yıldızlı bayrağımızı ilelebet dalgalandırmalısınız. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

19 Mayıs güven, sevinç, hareket günüdür. Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun.

19 Mayıs ulusal egemenliğin başlangıç günüdür.(Mustafa Kemal ATATÜRK)

Gençlerimizin ve aziz milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı en samimi duygularımla kutlar, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anarım. 

En güzel 19 Mayıs sözleri 2023! Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri! Uzun kısa sözler! - Resim : 4

19 MAYIS 1919'DA NE OLDU?

Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı, 19 Mayıs 1919 tarihinde 9. Ordu Müfettişi Atatürk'ün Bandırma Vapuru ile yapılan yolculuk sonrası Samsun'a ulaşması olayı. Bu olay Kurtuluş Savaşı'nın fiili başlangıcı olarak kabul edilmektedir.

Samsun'da Rum çeteleri ve Türk halkı arasında meydana gelen çatışmaların sonlandırılması için Osmanlı Hükûmeti tarafından Mustafa Kemal görevlendirilmiş ve kendisine 9. Ordu'nun müfettişliği verilmiştir. Bunun üzerine müfettiş görev bölgesine Bandırma Vapuru ile ulaşmış ve bir hafta boyunca Mantıka Palas'ta kalmıştır. Bu süreçte bölgede meydana gelen çatışmaların sebebini araştırmış ve işgalcilere karşı bizzat Türk direniş örgütlerinin kurulmasında etkin rol oynamıştır. Mustafa Kemal, bu bir haftalık süreç sonunda Havza'ya geçmiştir. Havza'da geçirdiği on yedi gün sonunda ise şehirden ayrılarak Amasya'ya hareket etmiştir.

19 Mayıs mesajları - İşte Atatürk'ün 19 Mayıs ile ilgili sözleri

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.