En Elegan Lezzetleri Geride Bırakıyor! Evde Lahmacun Tarifinde Kenarları Çıtır Çıtır Oluyor!

Sıcak, soğuk, acılı, acısız hiç fark etmiyor. Her türlüsünü sabahın köründe bile tüketeceğiniz bu toprakların kıymetlisi lahmacunun en makbül olanı sarımsaklı olanıdır. Bir oturuşta 3 tanesini rahatlıkla gömeceğiniz lahmacun en elegan lezzetleri geride bırakıyor. Evde Lahmacun tarifini sizler için hazırladık.

Bu toprakların ürettiği, geliştirdiği en değerli yiyeceklerden Lahmacun, iyi usta, iyi malzeme ve odun fırını ile birleştiğinde en elegan lezzetleri geride bırakabiliyor. Gaziantep usulü lahmacunun sarımsaklı olmasıyla bir adım önde olduğu yarışta Urfa usulü lahmacunun da hatırı sayılır seveni bulunuyor. En Elegan Lezzetleri Geride Bırakıyor! Evde Lahmacun Tarifinde Kenarları Çıtır Çıtır Oluyor!

Evde Lahmacun tarifi en çok da kıtır kıtır bir lahmacun kenarı sunuyor. Evde hazırlanan malzemelerini fırına götürüp verdiğiniz lahmacunların kenarlarını dönüşte tırtıklayabilirsiniz. Garnitürünü içine koyup sarılmaya çalışıldığında kabuğunun çatırdığı lahmacunu evde de yapabilirsiniz. İşte Altın değerinde evde lahmacun tarifi...

Lahmacun yapımı için malzemeler

Hamuru için:

2 su bardağı oda ısısında su
5 su bardağı un yavaş yavaş ekleyin lütfen
1 tatlı kaşığı tuz

En Elegan Lezzetleri Geride Bırakıyor! Evde Lahmacun Tarifinde Kenarları Çıtır Çıtır Oluyor!

İç Harçı için:

Yarım kg yarı yağlı kıyma
1 adet büyük boy kırmızı biber
3 adet çarliston biber
2 adet yeşil biber
1 tutamdan fazla maydanoz

Yapılışı

Ev yapımı lahmacunun tarifinin püf noktası iç harcının kıvamının cıcık olmasıdır. Lahmacunun hamurunu mayasız yapacaksınız dikkat edin, yumuşak yoğurun. Mayasız hamur da lahmacun çıtır çıtır oluyor. Dikkat etmeniz gereken bir diğer husus lahmacun hamurunu ince açın. Mikser varsa çekin. Kaba parça et kalmamasına özen gösterin.

1 fincan sıvı yağ ile az yağlı kıymayı bir araya geitirin. Hamurunuzu yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Ve sıra ile oklava yada merdane ile ince bir şekilde açın. Üzerine iç harcı boşluk kalmadan güzelce yayın. Teflon tavanızı ısıtın ve üzerine lahmacunu koyun. Altı kısık ateşte güzelce pişiyor zaten. İsterseniz kapak da kapatabilirsiniz.

En Elegan Lezzetleri Geride Bırakıyor! Evde Lahmacun Tarifinde Kenarları Çıtır Çıtır Oluyor! ile ilgili etiketler evde kahacun ev yapımı lahmacun lahmacun tarifi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.