En çok Oscar alan oyuncular kimlerdir? En fazla Oscar kazanan aktör ve aktris kimdir?

En çok Oscar alan oyuncular kimlerdir? En fazla Oscar kazanan aktör ve aktris kimdir? Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak bilinen ve birçok insanın aklında "Oscar ödülleri" kalan Akademi ödülleri ile ilgili pek çok detay var. Akademi ödülleri denilince akla ilk takılan soru tabi ki en çok Oscar kazanan aktör ve aktrislerdir. İşte bu tarihi ödül ile ilgili detaylar...

En çok Oscar alan oyuncular kimlerdir? En fazla Oscar kazanan aktör ve aktris kimdir?

En çok Oscar alan oyuncular sinema tarihi açısından pek önemlidir. 1929 yılında başlayan Akademi ödülleri günümüze dek prestijini korumuştur. Genellikle Şubat ayında organize edilen Oscar ödüllerini birden fazla kazanan aktör ve aktrisler var. Peki en çok Oscar alan oyuncu kimdir? En fazla oscar kazanan aktör kim olmuştur?

EN ÇOK OSCAR ALAN OYUNCU KİMDİR?

Academy of Motion Picture Arts and Science (AMPAS, Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi) tarafından organize edilen ve jüri üyelerinin birçoğunu oyuncuların oluşturduğu Oscar ödüllerini kazananların daha önceden duyurulduğu herkesin malumu. Diğer yandan ise ödül verilen kategorilerin sayısı da yıllara göre değişiklik gösteriyor.

En Çok Ödül Kazanan Erkek: Walt Disney

Disney dünyasının yaratıcısı Walt Disney, başarısını Oscar tarihindeki rekoruyla da kanıtlamış bir isim. Walt Disney’in toplam 22 Oscar’ı var.

En Çok Ödül Kazanan Kadın: Edith Head

8 Akademi Ödülü sahibi olan ve günümüze kadar en çok Oscar kazanan kadın olan Edith Head’in tüm ödülleri “Kostüm Tasarım” kategorisinde.

En Genç Yaşta “En İyi Aktris Oscarı”nı Kazanan: Marlee Matlin

Children of a Lesser God (1986) filmindeki performansıyla bu önemli ödülü almaya hak kazanan Marlee Matlin, ödülü aldığında henüz 21 yaşındaydı. Marlee Matlin’in ayrıca bu ödülü kazanan tarihteki tek sağır oyuncu olduğunu da not düşelim.

Oscar Rekortmenleri

En Genç Yaşta “En İyi Aktör Oscarı”nı Kazanan: Adrien Brody

2002 yılında vizyona giren ve dönemin en dikkat çeken yapımlarından biri olan The Pianist’in başrol oyuncusu Adrien Brody ödülü aldığında 29 yaşındaydı. Bu da onu bu özel ödüle sahip olan en genç erkek yapıyor.

En Çok Ödül Alan Başrol Oyuncuları: Katharine Hepburn ve Daniel Day-Lewis

4 kez “En İyi Kadın Oyuncu Ödülü”nü alan Katherine Hepburn ve 3 kez “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”nü alan Daniel Day-Lewis’in rekorları hâlâ kırılmış değil!

En çok Oscar alan oyuncular kimlerdir? En fazla Oscar kazanan aktör ve aktris kimdir? ile ilgili etiketler Oscar en çok oscar kazanan aktör en fazla oscar alan oyuncu en fazla oscar alan aktris
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.