En büyük dinozorun fosilleri keşfedildi!

Patagotitan Mayorum isimli dinozor dünyanın en büyük dinozoru olma şanına erişiyor. İlk kez 2012'de kemikleri bulunan bu devasa otobur iki otobüs veya yarım futbol sahası büyüklüğünde.

Patagotitan Mayorum isimli dinozor dünyanın en büyük dinozoru olma şanına erişiyor. İlk kez 2012'de kemikleri bulunan bu devasa otobur iki otobüs veya yarım futbol sahası büyüklüğünde.
Daha önce bildiğiniz tüm canlı boyutlarını unutun. Tam tamına 10 fil ağırlığında ve yarım futbol sahası büyüklüğünde, Patagotitan Mayorum isimli dinozor türü ortaya çıktı. Bir çiftçinin bulduğu 6 farklı Patagotitan mezarından 150 farklı fosili birleştiren arkeologlar, dünya üzerine ayak basmış en büyük otoburun fosilini çıkarmış olabilirler.

ba6b7a15f5bf6422e7c63d39718a9f0d88e87d3b

76 ton ağırlığında olduğu söylenen bu devasa dinozorun karşısına çıkan Trannasaurs Rex’ler bile küçücük kalıyor. En güzel kıyaslamayı yapmak için günümüzde bir aslanla filin arasındaki bağlantıyı düşünebilirsiniz.

Yaklaşık 100 milyon yıl önce yaşadığı düşünülen canlının, burnundan kuyruğa kadar 37 metre uzunluğunun olduğu düşünülüyor. Bu ölçü, mavi balinadan bile daha büyük bir canlının karada yürüdüğü anlamına geliyor. Yükseklik olarak yaklaşık 6 metre boyunda olan Patagotitanlar, boyunlarını yukarı kaldırarak çok daha yüksek yerlere ulaşabiliyordu.

0c863bd058bf10823588a9d759db2dc69970ac5e

Araştırmacıların belirttiğine göre Sauropod ailesine ait olan Patagotitan gibi daha büyük dinozorların keşfedilmelerine devam ediliyor. Daha önce keşfedilen Argentinosaurus da bunlardan birisi. Yaklaşık 80-90 ton ağırlığında olduğu hesaplanan Argentinosaurus’un bu ağırlığına rağmen Arjantin Paleontoloji Müzesi’nde yer alan omurga fosillerine göre Patagotitanlardan %10 daha küçük olduğu anlaşıldı.

Geçmişte ne kadar büyük canlılar yaşadı bilmiyoruz, ancak gelecekte bu canlılardan bile daha büyük canlılar keşfedeceğiz gibi duruyor.

En büyük dinozorun fosilleri keşfedildi! ile ilgili etiketler fosil dinazor kemik en büyük
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.