"En büyük bulaş kaynağı hastaneler"

Nüfus başına koronavirüs oranında en yüksek iller arasında bulunan Ordu'da Vali Tuncay Sonel'den çarpıcı bir uyarı geldi. Hastanelerin Kovid-19 için en büyük bulaş kaynağı olduğunu ifade eden Sonel, muayeneye gidecek vatandaşlardan randevu saatleri konusunda titiz olmalarını istedi.

Kovid 19 Pandemisi Değerlendirme Toplantısı'nda önemli değerlendirmelerde bulunan Ordu Valisi Tuncay Sonel, vatandaşları hastaneler ve bulaş riski konusunda uyardı.

Sahil bölgelerinde artış gözlendiğine dikkat çeken Vali Sonel, Kovid-19 ile mücadele kapsamında denetimlere ağırlık verildiğini söyledi.

"En büyük bulaş kaynağı hastaneler"

Salgında hastanelerin rolüne işaret eden ve büyük bulaş kaynağı olduğu uyarısında bulunan Sonel, "Randevusu olan vatandaşlarımızın randevu aldıkları saatte hastanede bulunmaları, toplu alanlarda daha az zaman geçirmeleri, virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırma noktasında büyük önem arz ediyor. Vatandaşlarımızdan ricamız, hastane randevuları konusunda titiz davranmaları, bulundukları ortamlarda maske, mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka dikkat etmeleridir" diye konuştu.

Denezimlere ilişkin bilgi de veren Vali Sonel, "19 ilçemizde sağlık çalışanlarımız, Vali Yardımcılarımız, Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız, kamu görevlilerimiz, sivil toplum kuruluş temsilcilerimiz, zabıtalarımız başta olmak üzere topyekün hep birlikte sahaya basacak, denetimlerimizi yoğun şekilde sürdüreceğiz. Birlik ve beraberlik içerisinde el ele verip, bu süreci birlikte aşacağız. Büyük çaba sarf eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

"En büyük bulaş kaynağı hastaneler" ile ilgili etiketler Ordu Hastane ordu valisi tuncay sonel kovid-19
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.