En azından Adalar yerinde duruyor!

CHP'li Adalar belediyesinde, yönetim buharlaşan 6 milyon TL'nin nerede olduğuna cevap veremiyor. Meclis üyelerinin kesin hesap tablosunu incelemesinin engellendiği belirtilirken, taşınır kesin hesaptaki araçların ruhsatlarını inceleme taleplerinin reddedildiği, bazı araçların yıllardır kayıp olduğu ifade edildi. Durumu eleştiren Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "İyi bari Adalar yerindeymiş." ifadesini kullandı.

Adalar Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2'nci Birleşim Toplantıları önceki gün gerçekleşti. İlk toplantıda Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilen 2020 Yılı Kesin Hesabı Komisyon görüşü okunup oylamaya sunuldu.

ERDEM GÜL YERİNE KAYYUM ATANMASI BEKLENİYOR

Belediye Başkanı Erdem Gül ile birlikte toplam 12 meclis üyesi olan Adalar Belediyesi 5 kabul oya karşı 7 ret oy ile 2020 Yılı Gelir Gider Kesin Hesabı ve Taşınır Kesin Hesabı reddedildi. Salt çoğunlukla alınan ret kararı sonrasında Belediyenin ilk önce Sayıştay denetimine ardından da İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenen usulsüzlükler çerçevesinde Belediye Başkanı Erdem Gül görevden alınarak yerine kayyum ataması beklenecek.

"6 MİLYON TL NEREYE HARCANDI?"

Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre: Adalar Belediyesi Kesin Hesabına ret oyu veren CHP'li meclis üyeleri, neden ret kararı verdiklerine ilişkin şerh koydu. Şerhte, "Öncelikle amacımız meclis çalışmalarını sekteye uğratmak ve geciktirmek değildir. Gerçekleşen gelir ve gider arasında 5 milyon 400 TL olmasına rağmen 2020 yılı giderlerinin 11 milyon 185 bin TL'lik kısmının ödenmediği ayrıca SGK vergi ödemelerinin yapılmadığı anlaşılmıştır. 2021 yılına devrettiği görülmektedir. Oysa gelir ve gider arasındaki fark 5 milyon 400 TL'dir. 2020 yılı içerisinde borçlanma yetkisi verildiği düşünülürse gelirlerin nereye harcandığı belli değildir. Bu sebepten kesin hesap tasarısı bu haliyle uygun görülmemiştir" ifadelerine yer verdi. CHP'li meclis üyeleri giderler arasındaki 6 milyon TL'nin de nerede kullanıldığını sordu.

En azından Adalar yerinde duruyor!

SAYIŞTAY 2019 DENETİMİ YAPMADI

Öte yandan Belediye Başkanı Erdem Gül, Adalar Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğünün 29.04.2021 tarih ve 3906 sayılı yazıları ile "2020 Yılı Kesin Hesap" tasarısını incelemek isteyen meclis üyelerine vermediği öğrenildi. Meclis üyelerinin, görüşmeler öncesinde hazırlanan tabloyu incelemek istediği ancak Belediye Başkanı Gül'ün buna onay vermedi.

ARAÇLARIN RUHSATLARI İNCELETİLMEDİ

Belediyenin taşınır kesin hesabı da reddedilirken meclis üyelerinin, belediyenin taşınır kesin hesabındaki araçların ruhsatlarını inceleme talepleri de reddedildi. Bazı araçların yıllardır kayıp olduğu ve kimse tarafından nereye gönderildiğinin bilinmediği ifade edildi. Adalar Belediyesi'nde yaşanan usulsüzlüklerle birlikte son 1 ayda 3 Mali Hizmetler Müdürü'nün değiştiği öğrenilirken Sayıştay'ın ise 2019 yılı denetimini Kovid-19 pandemisi nedeniyle yapamadığı belirtildi.

İYİ BARİ ADALAR YERİNDEYMİŞ

Durumu sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla eleştiren Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, "İyi bari Adalar yerindeymiş." ifadesini kullandı.

En azından Adalar yerinde duruyor! ile ilgili etiketler CHP Adalar Erdem Gül Araç
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.