"En az 2021'e kadar buradayım, gitmiyorum''

İngiliz basınına röportaj veren Mesut Özil, hem transfer dedikoduları hem de maruz kaldığı ırkçı saldırılarla ilgili açıklamalarda bulundu.

İsmi sık sık Fenerbahçe'yle anılan Arsenal'in yıldız futbolcusu Mesut Özil, transfer dedikodularına son noktayı koydu. Yıldız futbolcu Arsenal'da kalacağını açıkladı.

"EN AZ 2021'E KADAR BURADAYIM, GİTMİYORUM''

İngiltere'de yayın yapan The Athletic'e röportaj veren Mesut Özil, 2020-21 sezonu sonuna kadar sözleşmesi olduğuna dikkat çekerken kontratını tamamlayacağını duyurdu.

Özil verdiği röportajda mukavelesiyle ilgili olarak, ''Sözleşmeyi imzalarken çok düşündüm. Bunun futbol kariyerimdeki en önemli kararlardan biri olduğunu biliyordum. Amacım sadece iki yıl kalmak değil, geleceğimi Arsenal'a teslim etmekti. Kulüp de bunu istedi.'' dedi.

Takımdan ayrılmayacağını vurgulayan Mesut Özil, ''Bu tür zor zamanlar geçirebilirsiniz. Ancak bu kaçmak için bir gerekçe değil. En az 2021'e kadar buradayım, gitmiyorum'' şeklinde konuştu.

Unai Emery'nin takıma gelmesiyle birlikte forma şansı bulmakta zorlanan Mesut Özil, bu sezon Premier Lig'de yalnızca 1 maçta görev yaptı. 31 yaşındaki futbolcu İngiliz ekibinde yedinci sezonunu geçiriyor.

"KENDİMİ KORUMASIZ HİSSETTİM"

Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la fotoğraf çektirmesinin ardından maruz kaldığı ırkçı saldırılarla ilgili de konuşan Mesut Özil, "Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin cumhurbaşkanı ve ben bu görevdeki bir insana her kim olursa olsun saygı duyarım. Almanya'da doğmuş olsam dahi Türkiye, benim atalarımın memleketi. Şayet Angela Merkel de Londra'da olsa ve benimle görüşmek isteseydi aynısını yapardım. Bu, yalnızca bir ülkenin en yüce makamındaki bir kişiye duyduğunuz saygının bir göstergesidir.

Sayın Erdoğan ile çekilen fotoğrafımın ardından kendimi, insanlar tarafından saygı duyulmayan ve korumasız biri gibi hissettim. Almanya'daki siyasiler bile bana ırkçı saldırılarda bulundu. Bu süreçte milli takımdan hiç kimse çıkıp 'Hey, kesin! O, bizim oyuncumuz ve kendisine bu şekilde hakaret edemezsiniz.' demedi. Herkes sessizliğini korudu ve yaşananları seyretti." ifadelerini kullandı.

"En az 2021'e kadar buradayım, gitmiyorum'' ile ilgili etiketler İngiltere Mesut Özil Arsenal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.